Za vikend Sajam za penzionere u Oficirskom domu

Pod sloganom „Za bezbrižnu starost“, 9. i 10. marta u Oficirskom domu u Nišu, organizuje se Sajam za penzionere. Tom prilikom biće im upriličene razne radionice, muzički program, nagradne igre, a moći će i da obave kontrole pojedinih zdravstvenih parametara.

Na području Niša živi oko 60 000 penzionera, a onima koji posete sajam, kako kažu organizatori, biće dostupni štandovi udruženja, firmi i organizacija koje se bave starijom populacijom gde će pripadnici trećeg doba moći da se upoznaju i sa mogućnostima njihove pravne i socijalne zaštite.

„Kroz dvodnevno druženje upoznaće se i sa resornim gradskim institucijama, organizacijama, udruženjima građana, pojedincima i firmama koje svojim radom utiču i doprinose poboljšanju kvaliteta života najstarijih, sa različitim programima, sadržajima i pogodnostima koji su im dostupni kako u lokalu, tako i na teritoriji cele Srbije. Pored pomenutih, izlagači koji će svoje usluge predstaviti najstarijim Nišlijama su i farmaceutske kompanije, banke, osiguravajuća društva, kompanije iz oblasti prehrambene industrije i dijetskih suplemenata koje se u okviru svoje delatnosti bave i poboljšanjem kvaliteta života starije populacije“ – navode organizatori.

Ulaz na sajam je besplatan, a svi prisutni će imati priliku da obiđu štandove na kojima će im biti predstavljene ponude turističkih agencija sa akcentom na banjska lečilišta kao i usluge poput pomoći i nege u kući, sporta i rekreacije, pravne zaštite, putovanja. Takođe, moći će da obave i besplatnu kontrolu vida, merenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *