Zanimljiva pojava: Sve više ljubavnih grafita na asfaltu u Nišu (foto galerija)

U Nišu se poslednjih meseci javila specifična urbana kultura ispisivanja grafita na asfaltu, a posebno su vidljivi u gradskim parkovima Tvrđava i Čair, a ima ih i na keju. Zajedničko za sve je da su ljubavnog karaktera, a kako smo uvideli u našem kratkom istraživanju, poslednji je ispisan juče na bedemu Tvrđave što se vidi po datumu koji je ostavio neki zaljubljeni momak. U gradu su svi koji šetaju ovim prostorima zastali da vide šta piše na asfaltu i sigurno niko nikada nije imao ništa protiv.

Ispisani su sprejevima crvene i crne boje, mada kako kažu „ljubav ne zna za granice“ pa su neka srca i slova obeležila zaljubljivanje, običnom kredom. Na ove tri lokacije izbrojali smo tridesetak ljubavnih grafita, a objavljujemo šest najuočljivijih.

Kako primećujemo iz grafita koji su ispisani prošle godine, boja polako bledi tako da može ponovo da se napiše, a nikome i ne smeta.

Marijan Lakićević koji često trči na bedemu, kaže da je viđao ne usmljene momke ili devojke koji to pišu, nego parove.

Stiče se utisak da su odabrali komad niškog asfalta da ga obeleže srcima i ljubanvim porukama. Umem ja da priđem i kažem nekome ko ruži Niš na različite načine da to ne čini, ali njima( dva para) nisam ništa rekao jer je to toliko lepo i bezazleno da ni meni ni drugima uopšte ne smeta – kaže Lakićević.

tekst i foto: M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *