Zašto Vojvodina može, a jug ne može da ima javni servis?

Većina u gradskom parlamentu danas je izglasala promenu odluke o privatizaciji Niške televizije. Gradonačelnik Niša, dr Zoran Perišić objasnio je pre uzglasavanja da „ukoliko skupština ne donese odluku, koju je naložila Agencija za privatizaciju, posle 1. jula prestaje finansiranje ovog medija, a ovako će oko 90 porodica primati platu i doprinose do 31. oktobra.

Niska-tv

-Zakon je takav da navodi da ovu odluku moramo da donesemo, to je izmena za nekih dva miliona dinara koje je Niška televizija uložila u digitalizovanje. Ukoliko to ne učinimo, po zakonu nećemo moći više da finansiramo iz gradskog budžeta zaposlene od 1. jula. To je naložila Agencija za privatizaciju jer bi u protivnom, odnosno neizglasavanja, zaposleni „pali na kolena“. Što se tiče obaveštavanja Nišlija kroz medije, raspisali smo konkurs gde će se oko 58 miliona dinara preraspodeliti medijima – rekao je gradonačelnik Niša.

Milan Lapčević(DSS) rekao je da je protivustavno prodavati Nišku televiziju jer Ustav podrazumeva da lokalne samouprave formiraju medije putem javno-privatnog partnerstva.

-Ne vidim zašto Pokrajnsko veće i mi građani Niša plaćamo javni servis od 1.800 zaposlenih u Vojvodini, a Niš i jug Srbije ne može da ima taj način obaveštavanja. Zašto oni to mogu na severu, a ne i mi na jugu iste zemlje. Ja samo predlažem inicijativu da ova kuća stane iza Niške televizije i donese odluku o formiranju javnog servisa-rekao je Lapčević. Ova tačka je izglasana sa 26 glasova odbornika.

M.S.

3 Comments

  1. Mene ne brinu ni Beograd ni beogradizacija Srbije koliko me brinu ovi naši niški gibaničari od političara koji se uvlače u guz*cu beogradskih gazda. A ovde rone suze krokodilske. Boli njih za beogradizaciju onaj organ dokle god im beogradske dahije dozvoljavaju da pljačkaju narod preko JP. Ej, Banđur će da tuži NN lica što izjavljuju da se stranke finansiraju preko JP. Em pljačkaju, em će da tuže one koji kazuju istinu. Zato i kokodaču o beogradizaciji – zameću svoje tragove u pljački.

  2. Ova ODNARODOVANA republička i gradska vlast će do jeseni videti( ali kasno ) u kom pravcu će da ode SVE ŠTO GODINAMA VRIJE U NAMA!! Neverovatno je da ovi iz Beograda nemaju granice PONIŽAVANJA I NIPODAŠTAVANJA SVIH NAS VAN BEOGRADSKOG GRADA-DRŽAVE!!! OBRISALI SU KAO GUMICOM RADIO NIŠ,NTV,ELEKTROISTOK,…ŠTA JE SLEDEĆE?! MOJI SUGRADJANI, PODIGNIMO GLAVE IZ PESKA I BORIMO SE ZA ONO ŠTO NAM I KAO GRADJANIMA I PO USTAVU PRIPADA!!!

  3. „Milan Lapčević(DSS) rekao je da je protivustavno prodavati Nišku televiziju…“ Pa, u vreme Koštuničinog mandata, 2007. godine, prodat je veliki broj opštinskih medija. Većina njih danas više i ne postoji! Ni na medijskom nebu Srbije, ni u mislima njenih građana! Podsetnik: JIP „Knjaževac“ je „uspešno“ privatizovan 2007. – medij konačno „upokojen“ 2010. godine (vlasnika Gorana Vesića – jedno vreme bio je i predsednik FK „Radnički“ iz Niša)!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *