Završena Moravska regata u čast hrabrom učitelju Videnu Jovanoviću (foto)

Na obali reke Južne Morave, kod mosta u selu Lalinac, nakon tročasovnog spusta, uspešno je završena 3.Moravska regata „Učitelj Viden Jovanović“, koju je organizovala Gradska opština Palilula uz podršku Udruženja rekreativnih ribolovaca «EKO FIŠING».

MORAVSKA-REGATA,-Ph.D.Vidojkovic-6

Pogodni vremenski uslovi učinili su da se predviđen program spusta Južnom Moravom, od sela Klisure u opštini Doljevac do sela Lalinac ostvari u potpunosti. Po rečima predsednika Bobana Džunića ovaj sportsko rekreativni program, imao je za cilj da prikaže veštine i spretnost učesnika, koje zahteva rafting kao ekstremni sport, da promoviše zdrav način života, lepote Južne Morave i aktivnosti zaštite životne sredine.

MORAVSKA-REGATA,-Ph.D.Vidojkovic-4

Obavili smo eko monitoring reke, organizovali kamp učesnika i takmičenje u pripremanju riblje čorbe -naglasio je predsednik opštine Palilula.

Na završnoj svečanosti u selu Lalinac posadama su uručene zahvalnice, medalje i pehari.

Gradska opština Palilula ustanovila je 2014.godine održavanje sportske manifestacije MORAVSKA REGATA-„UČITELj VIDEN JOVANOVIĆ na Južnoj Moravi u spomen na hrabrog učitelja Videna Jovanovića. Njegova velika žrtva i posle 18 godina se u opštini Palilula pamti. Utopio se spasavajući decu iz Vlasinskog jezera. Devojčicu je uspeo da spase, a kada se vratio po dečaka zajedno su potonuli.

regata

Na trećoj Moravskoj regati učitelj „Viden Jovanović“, koja je održana u idealnim vremenskim uslovima učestvovalo je 15 posada. Među učesnicima bila je i ekipa Rusko-Srpskog humanitarnog centra. Ova aktivnost, koja je bila deo programa ovogodišnje Palilulske večeri u danima „Sv.cara Konstantina i carice Jelene“, završena je u selu Lalinac druženjem učesnika i gostiju uz kulturno-zabavni program.

D.Vidojkovic, EKOpolis

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *