Završetak novog Kliničkog centra do kraja godine

Iako je rok za završetak radova na izgradnji i rekonstrukciji nove zgrade niškog Kliničkog centra do sada probijen nekoliko puta, i to, kako su naveli iz stručne komisije formirane od strane Vlade Srbije, isključivo zbog krivice izvođača, u Upravi ove zdravstvene ustanove tvrde da će sve biti spremno za prijem pacijenata do kraja godine, a da će odgovorni, zbog kašnjenja snositi posledice predviđene ugovorom.

Rešavanje problema hidroizolacije na staroj zgradi, tzv. bunkeru, privode se kraju, a prema rečima čelnika KC, istovremeno će se postepeno opremati sve prostorije.

Bitno je da je gotovo sva oprema koja je kupljena preko tendera stigla u naše magacine, i kada završimo kvantitativnu proveru, počećemo sa opremanjem bolesničkih soba i operacionih sala, a novi magnet, koji je jedan od najsavrmenijih na svetu, biće monitran na kraju, pre samog početka rada, objašnjava prof.dr Zoran Radovanović, direktor KC.

Osim sređivanja enterijera i unutrašnjih građevinskih radova nove zgrade, nadležni su potvrdili da će istovremeno raditi i na starim objektima, te se uskoro očekuje da ponu pripremni radovi za prenamenu zgrade Klinike za neurologiju koja će postati Dečiji urgentni centar, koji će „toplom vezom“ biti povezan sa Dečijom i Ginekološko- akušerskom klinikom.

Dobili smo potvrdu od držae da će nam pomoći finansijski i za te radove, i to će umnogome značiti lečenju naših najmlađih pacijenata, potvrdio je Radovanović i dodao da će i Grad verovatno pomoći u asfaltiranju pojedinih delova zemljišta oko KC.

Kako nezvanično saznajemo, narednih dana, očekuje se da visoka delegacija državnih zvaničnika poseti Niš i Klinički centar, kako bi se uverila da radovi protiču zahtevanom dinamikom, ali zasada se ne zna ni kada ni ko će sve biti u toj delegaciji.

N.Marković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *