Zbog izlaska dečaka iz vrtića na ulicu – kažnjene vaspitačica i čistačica

Zbog propusta u vrtiću „Leptirić“ gde je trogodišnji dečak izašao sam na ulicu, disciplinski postupak je pokrenut protiv jedne vaspitačice i čistačice u obdaništu. Ovo je saopštila Svetlana Mitić, direktorka Predškolske ustanove „Pčelica“.

Direktorka tvrdi da se kapije dvorišta svakoga dana zaključavaju i da nije poznato zbog čega tog dana kapija nije bila zaključana. Zbog ovog događaja, protiv vaspitačice grupe u koju je išao mališan i spremačice koja je bila zadužena za otvaranje i zatvaranje kapije postupak je pokrenut zbog teže povrede radne obaveze.

Prema njenim navodima, vaspitačica koja je u tom momentu bila sa grupom dece u dvorištu, je alarmirala ostale zaposlene čim je primetila da deteta nema. Potraga za njim je trajala nekoliko minuta i dečak je pronađen u blizini vrtića, bez bilo kakvih posledica.

Dete nije bilo uznemireno, nije čak ni plakalo. On je verovatno krenuo u neku šetnju“ – navela je direktorka.

Ona kaže da je dečak već narednog dana došao u vrtić i da roditelji nisu želeli da ovaj događaj izađe u javnost.

Slučaj je ipak dospeo do javnosti zahvaljujući grupi majki čija deca idu u istu grupu i koje su medijima dale, kako direktorka kaže, „informacije koje nisu bile potpuno tačne ili su bile neproverene“.

Ona navodi da se svakog meseca održavaju sastanci sa rukovodiocima vrtića na kojima se radi na povećanju bezbednosti dece.

Stalno pričamo o tome da kapije moraju da se zaključavaju, nakon završetka radnog vremena, dakle u popodnevnim i noćnim satima. Što se tiče zgrade vrtića vrata se zaključavaju u pola devet kada se završava prijem dece u vrtić“, kaže ona.

Na kraju, direktorka je apelovala na sve građane da poštuju imovinu vrtića i da ne izvaljuju ogradu, lome katance i ne šetaju svoje kućne ljubimce po dvorištu vrtića.

Iris Preradović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *