Zbog nevakcinisanja dece prva prijava protiv roditelja u Nišu

Prekršajnom sudu u Nišu upućena je prva prijava protiv roditelja koji su odbili da vakcinišu svoje dete, prenela je Radio televizija Srbije.

Dom Zdravlja Niš

Iako u niškom Domu zdravlja kažu da je 25 odsto više dece vakcinisano ove, nego prošle godine, ima i onih roditelja koji izričito odbijaju vakcine za svoje mališane. Kazne za nevakcinisanje dece kreću se od 30.000 do čak 150.000 dinara, navodi nacionalni servis.

Šefica odseka sanitarne inspekcije u Nišu Radica Nikolić kaže da zdravstvene ustanove na zahtev inspekcije dostavljaju podatke o roditeljima koji su odbili da vakcinišu dete. Za primedbe roditelja, od kojih su neki pokrenuli upravni spor zbog davanja njihovih ličnih podataka, kaže da se time ne krši zakon o zaštiti podataka o ličnosti.

„Inspekcija to traži, u skladu sa svojim ovlašćenjima, radi sprovođenja zakona, a u interesu zaštite zdravlja“, ističe za RTS Nikolić.

gradjanin.rs

1 Comment

  1. „Sam svoj doktor“ ili „Kako lechiti sebe a i druge“ ili „Uradi sam“ ili …
    Svima podeliti diplome o zavrshenom Medicinskom fakultetu , naravno privatnom jer se brzhe i bolje zavrshava ! A mozhe i doktorat da se zavrshi – za 3 meseca ! I narod nema da placa kazne !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *