Žena koja je Vučiću poklonila cveće živi osam godina bez struje i vode

Malo ko je od domaćih i stranih fotoreportera propustio snimak kada jedna žena poklanja premijeru Aleksandru Vučiću u Nišu lepi narandžasti cvet – gerber tokom policijske prezentacije ispred Skupštine grada Niša. To je Dragica Petrović (57) koju ovih dana srećemo na betonskom delu mosta kako prodaje džempere, šalove i drugu robu.

dragica-gerber
Dragica tokom susreta s premijerom

Nema penziju i prema njenom kazivanju, trenutno ne prima socijalnu pomoć. Ima sina i unuka na koje je ponosna, ali teško živi.

Nekada sam bila dama, a sada me život udesio. Ponekad nešto i prodam. Sin nema posla pa za njega i dete odvojim koliko treba, a za mene šta ostane. Struju i vodu nemam u domu Rajićevoj ulici već osam godina. Vodu uzimam na obližnjoj česmi. I tu imam problem, ali dobro, to nije za javnost… ne teraj me da ti kažem kako se živi bez struje i vode koja mi je isključena jer nisam imala prihode da plaćam pa se dug nagomilao. Vučiću sam poklonila onaj gerber zato što mislim da je doneo neku vrstu strogoće da sredi ovaj javašluk u Nišu. Jedan čovek ne može sve, ali ako ima tim, mogu sve da isprave – kaže ona.

dragica-petrovic
Dragica Petrović sa svojim pletenim i heklanim stvarima

Dragica kaže i da se nekada dobro poznavala sa premijerom Vučićem.

Tada sam bila voditeljka na Radiju „Sunce“. Vučić mi je tada kao radikal bio gost. Čak smo se i nešto družili. Sada sam se baš sbabosala, nije me prepoznao, ne zameram mu. Sada je on u premijerskoj fotelji, a ja na mostu i zaista mislim da može da promeni ove nedaće Nišlija s poslom i nedostatkom para, a koje se talože godinama – tvrdi ova Nišlijka.

Ona kaže da sama i šije, hekla, plete…

Sve ovo ja sama radim. Ne preprodajem tuđu robu. Imam tu i tamo problema s komunalcima koji me jure, ali znamo se pa znaju da nisam preprodavac tako da mi često progledaju kroz prste – kaže Petrovićeva.

M.S.

Sadržaj realizovan u okviru projekta „Umetnost preživljavanja u srpskom dvorištu – Uzroci, profil i kretanje siromaštva na jugu Srbije“. Projekat sufinansiran iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

3 Comments

  1. KADA BI NISLIJE IMALI BLAGE, BLAGASTE PREDSTAVE O TOME,
    koliko Vucic zaradjuje mesecno, u svom Kabinetu, i koliko tek dobije od strane svojih LObista iz Inostranstva? Ne znam, da
    li bi ga naivni i gladni Gradjani docekali sa osmehom ili Kamenicama?!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *