Žestoka borba naprednjaka za direktorske fotelje u Nišu

Na nedavno raspisani konkurs za izbor direktora javnih i javno komunalnih preduzeća kojima je istekao mandat, javilo se nešto više od stotinu kandidata, a jedna od „najinteresantnijih“ firmi je – JKP „Mediana“. Funkciju direktora u toj fotelji bi volelo dvadesetak ljudi.

Skupština grada Niša glasanjem će dati konačnu reč

Iako do sada niko iz gradskih vlasti nije saopštio tačan broj onih koji su „u trci“ za čelna mesta gradskih preduzeća i koliko njih ispunjava opšte uslove, izvor redakcije navodi, da je uglavnom reč o funkcionerima vladajuće koalicije, kao i da su mnogi predali kandidature „kako bi pravili gužvu“.

Jedna od vodećih pozicija, koja je po broju prijavljenih kandidata- čak dvadesetak, je i direktorsko mesto u firmi za održavanje javne higijene i zelenila u gradu, JKP „Mediana“. Iako nije želeo da komentariše broj prijavljenih kandidata, koji bi da ga zamene, još uvek aktuelni direktor ovog preduzeća, Bratislav Vučković tvrdi da niko nije nezamenljiv, kao i da će pomoći svakome ukoliko on ne bude reizabran.

Niko nije nasledio fotelju, rezultati su jedini pokazatelj kojim bi trebalo da se vodi oni koji će postavljati direktore čiji su mandati istekli, a ja se iskreno nadam da će to ispravno raditi, mada i ukoliko na moje mesto dođe drugi kolega, svesrdno ću mu pomoći, izjavio je Vučković.

Podsećamo, i pored toga što je spisak kandidata za javnost „javna tajna“.

Građanin je imao uvid u imena onih koji pretenduju da budu rukovodioci Mediane, a na tom spisku se, pored mnogobrojnih bivših i sadašnjih gradskih funkcionera, nalaze ljudi različitih obrazovnih i iskustvenih profila, koji prema podacima kojima raspolažemo, svakako ne ispunjavaju predviđene uslove za imenovanje.

O predlozima će raspravljati Skupština grada Niša koja bi trebala da ih i imenuje.

N.M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *