Zlato i srebro sakriveno u zarđaloj hidrauličnoj dizalici

Carinici su na na graničnom prelazu Gradina zaplenili oko 900 grama zlatnog i srebrnog nakita sakrivenog u šupljinama hidraulične dizalice u autobusu.

foto: Uprava carine

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za kontrolu pristigao turski autobus koji saobraća na liniji Istanbul-Novi Pazar.

Pošto su putnici sa svojim prtljagom radi kontrole napustili autobus, carinici su pristupili pregledu samog vozila i tom prilikom su u boksu za alat pronašli zarđalu hidrauličnu dizalicu koja je izazvala njihovu sumnju, jer je delovala potpuno neupotrebljivo.

Ispostavilo se da je sumnja bila opravdana, jer kada je dizalica rasklopljena u njenoj unutrašnjosti pronađeni su paketići zlatnog i srebrnog nakita, sa ispisanim imenima primalaca, što nesumnjivo ukazuje na to da je u pitanju krijumčarenje radi dalje preprodaje.

U šupljinama dizalice bilo je sakriveno oko 50 komada zlatnog nakita, prstenja, lančića, narukvica, minđuša i medaljona, teških oko 200 grama i 50 srebrnih narukvica težine oko 700 grama, čija je ukupna vrednost procenjena na gotovo milion dinara.

Zlatni i srebrni nakit su privremeno zadržani, a protiv 23-godišnjeg vozača autobusa, našeg državljanina iz Novog pazara pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *