Pojačanja „Radničkog“: Vratio se Caki – na probi reprezentativci Gane, Angole i Azerbejdžana

Na dan odlaska na pripreme u Brzeće u Nišu je bilo dosta burno, velika gužva viđena je na Čairu, pored produžetaka ugovora, stavljeni su i parafi na nove ugovore. Ono što treba najviše da raduje, jeste da će odbrana Radničkog biti skoro neizmenjena, štoperski tandem činiće  Petrović – R. Bulatović, levu stranu odbrane Radničkog trebalo bi i dalje da Čuva Darko Bulatović.

radnički

A ono što su navijači najviše isčekivali u proteklim danima jesu pojačanja. Čelnici Radničkog zadovoljni su novim pojačanjima, za koja su uvereni da će adekvatno nadomestiti dosadašnje odlaske iz Radničkog.

Šef stručnog štaba Milan Rastavac takođe je stavio potpis na ugovor sa Radničkim, ’General’ će komandovati niškom tvrđavom u narednih godinu dana, jer kako je naveo pred polazak, ambicije koje gaji i želja za kontinuitetom poklopile su se sa ambicijama kluba. Rastavac je 1. januara 2015. godine postao prvi trener Radničkog, a u prošlosti je radio kao pomoćnik u Vojvodini, Sloveniji, Libiji… Dolaskom u Niš preporodio je Radnički od koga je napravio jednog ozbiljnog superligaša sa ambicijama ka igranju u Evropi.

Lazar Arsić  igra na poziciji ofanzivnog veznog, visok je 173 cm, karijeru je započeo u FK Obilić, gde je igrao u sezoni 2009. potom je prešao u mađarski Vasas SC, a nakon godinu ipo dana prešao u Lombard-Papa TFC, gde se u listu strelaca upisao šest puta, a asistent je bio čak 57 puta. 2014. godine vratio se u Srbiju i u kragujevačkom Radničkom proveo je godinu dana, a potom se ponovo preselio u inostranstvo, naredna destinacija bila je Apollon Smyrni, a potom je igrao u Radniku iz Surdulice, odakle je došao u Radnički, gde je stavio potpis na dvogodišnji ugovor.

Caki-Stojanović-i-Radan-Ilić
Saša Stojanović – Caki i predsednik kluba Radan Ilić

Saša Stojanović, dete Radničkog koji je u Holandiju otišao kao 17-ogodišnjak i iza sebe ima bogato internacionalno iskustvo koje će sigurno pomoći mladim igračima. Caki je potpisao ugovor na dve godine sa Radničkim, a tim potpisom po treći put obući će dres „Reala“ iz Niša. 2001. godine potpisao je za Ajndhoven, u Holandiji je igrao do 2009 u mlađoj selekciji PSV-a i Ajndhovenu, Rosendalu. Potom se preselio u Aris Limasol, nastupao i za Hapoel Haifu, Etnikos, Radnički, Univerzitateu i a od danas je ponovo član Radničkog.

Nikola Stanković je igrač od koga se očekuje da pojača konkurenciju u odbrani Radničkog, igra na poziciji levog beka, a može da se snađe i na desnoj strani terena ukoliko za tim bude potrebe. Stanković je do sada igrao za FK Inđiju, Bačku. Takođe je potpisao ugovor na dve godine.

Očekuje se da Darko Bulatović sutra stigne na Brzeće, gde će popisati novi, dvodogišnji ugovor sa Radničkim, a isto se očekuje i od Pavla Popare, koji bi pripremama trebalo da se priključi u četvrtak.

Pored ovih igrača, iz kluba najavljuju da će pripremama biti priključeni igrači iz Gane, Azerbejdžana i Angole sa iskustvom igranja za reprezentativne selekcije svojih zemalja, oni bi trebalo da kroz seriju treninga i pripremnih mečeva pokušaju da se nametnu šefu struke Milanu Rastavcu.

tekst i foto: A.Ilić

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *