Koaliciji „Ujedinjeni – Nada za Niš“ pristupilo 12 udruženja i pokreta, Miodrag Stanković kandidat za gradonačelnika

Formirana je još jedna opoziciona koalicija u Nišu, „Ujedinjeni – Nada za Niš“, čiji su nosioci Nova Demokratska stranka Srbije i „Niš moj grad“, a koaliciji su pristupile Narodna stranka, Socijaldemokratska stranka, Demokratska unija Roma, pokret „Dosta je bilo“ kao i 12 udruženja i pokreta. Nosilac liste i kandidat za gradonačelnika je Miodrag Stanković.

Aktuelni odbornik u Skupštini Grada, Stanković je istakao da bi oni bili vlast gde će se sve znati, kako se troši svaki dinar iz gradskog budžeta, i gde će sve biti transparentno.

„Jasno je šta fali Nišu, a to je da vlast čuje običnog čoveka, a to ćemo biti mi, bićemo „staklena vlast“, znaće se kako se troši svaki dinar iz gradskog budžeta, sve će se raditi transparentno, na javnim konkursima i tenderima“ – rekao je Stanković.

Stanković ocenjuje i da je odsustvo aktuelne gradonačelnice Dragane Sotirovski, na listi kandidata Srpske napredne stranke, jasan pokazatelj nezadovoljstva građana radom SNS-a tokom proteklih 12 godina.

Poslanica i potpredsednica Izvršnog odbora Novog DSS-a Slađana Miletić ističe da je cilj da Niš bude bolji, da Niš bude decentralizovan od vlasti u Beogradu.

„Želimo da naše Nišlije sa nama osete boljitak, da osete pravnu državu i da dobiju osnovne uslove za život. Srećna sam što su ove renomirane stranke prepoznale da je neophodna koalicija i prepoznale da zajednički možemo da napravimo mnogo toga u ovom gradu što nije bilo niti se planiralo“ – kaže Miletić.

Koaliciji „Ujedinjeni – Nada za Niš“, su pristupili, Niški ekološki pokret, Pokret juga Srbije, Pokret mladih Niša, Grupa građana „Moja banja“, Ekonomski pokret Niša, Klub penzionera Niša, Udruženje obespravljenih radnika i socijalno marginalizovanih građana, Udruženje građana „Oko sokolovo“, Udruženje osoba sa invaliditetom „Borba“, Udruženje privrednika, poljoprivrednika i zanatlija Niša, Udruženje za razvoj komunalnih preduzeća i Udruženje prosvetnih radnika Niša.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *