OFK Sinđelić bolji od „Morave“

U derbi utakmici 25. kola fudbalske lige Zona „Centar“, sastali su se prvoplasirani OFK Sinđelić iz Niša i drugoplasirana Morava iz Žitkovca. Lider na tabeli opravdao je svoju poziciju jer je sa 1:2 savladao domaćina iz Žitkovca.

Sinđelić je od samog starta nametnuo inicijativu. Odlično su igrali Ikić, Stojković i Ajdarević iz ekipe Sinđelić i stvarili mnogo šansi, ali je Aleksa Ristić bio siguran na golu Morave. Bilo je sijaset šansi na obe strane. Pripretila je Morava preko Mihajla Cvetkovića u 15. minutu, a zatim je i Velinov šutirao preko prečke. Igrači Sinđelića su pogodili  stativu. I kada su svi mislili da će mreže mirovati na poluvremenu,  jedan start u kaznenom prostoru Morave, sudije su okarakterisale kao penal. Igrač Sinđelića bio je siguran sa 11 metara i na poluvreme se otišlo sa rezultatom 0:1.

Drugi deo meča počeo je šansom za Moravu, Velinov je šutirao sa sedam metara, ali lopta nije htela u gol. Zatim je Bogdanović prodro sa krila, ali je prebrzo šutirao i lopta je preletala preko gola. Morava je svim snagama pokušavala da izjednači i sve karte je bacila na napad. Međutim, iz jedne kontre, fudbaleri Sinđelića izbijaju sami pred gol Morave i stižu do vodstva od 0:2.

Deset minuta pre kraja, igrači Sinđelića loše intervenišu u odbrani i postižu auto gol za 1:2. Zadnjih 5 minuta Morava je davala sve od sebe da izjednači, ali igrači Sinđelića uspevaju da se odbrane i odnesu ceo plen iz Žitkovca.

Na kraju, obe ekipe ispraćene su gromoglasnim aplauzom. Zadovoljna žitkovačka publika pozdravila je novog šampiona, a igrače Morave nagradila za trud i prikazanu igru.

U narednom, vanrednom kolu, koje se igra u sredu Morava će gostovati u Ražnju ekipi Bukovika, dok će se u nedelju odigrati dugo očekivani derbi izmedju Morave i Napretka iz Aleksinca. Derbi će posebno biti zanimljiv, nakon prekida utakmice u jesenjem delu prvenstva i poznatih događaja na terenu, pa za ovu utakmicu vlada veliko interesovanje.

Ekipa Bukovika iz Ražnja izgubila je od Malošišta sa 4:1 i nalazi se na 3. mestu sa 41 bodom. U sledećem kolu dočekuje Moravu iz Žitkovca. Napredak iz Aleksinca je izgubio u Svrljigu od istoimene ekipe sa 4:2.

aleksinacbiz.com, D. Stevanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *