Demokrate brane Blagojevića

Gradski odbor Demokratske stranke Niš oštro osuđuje policijsku represiju nad urednikom portala „Južne vesti“ Predragom Blagojevićem i zahteva da se povodom ovog slučaja sprovede hitna istraga.

Predrag-Blagojević
Predrag-Blagojević

-„Nišvil“ nije stečište „sumnjivih lica“ niti mesto za iživljavanje pojedinih pripadnika policije, jer , kako saznajemo u kontaktu sa građanima Niša, ovakvo ponašanje nije usamljen slučaj.
To što neko u određenom trenutku nema kod sebe ličnu ispravu svakako nije razlog da bude pretučen i da mu se ne dozvoli pribavljanje identifikacije. Ono što se desilo Predragu Blagojeviću, međutim, jeste napad na građanina, ali i napad na medije.Građanin Predrag Blagojević je svakako odgovoran za to što na „Nišvil“ nije poneo ličnu kartu, ali da li je ovim kažnjen i urednik Predrag Blagojević? Niške demokrate od nadležnh očekuju jasan i nedvosmilen odgovor po ovom pitanju, kao i procenu kolika je šteta naneta uglednom festivalu scenama nasilja samo zato što neko nije imao lične isprave, a neko drugi je bio nervozan, saopštava ova stranka.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *