Drama u Nišu: U jurnjavi kolima – policajca nosio na haubi deset metara – povređeno četvoro dece

U Nišu se na Čamurlijskom putu danas oko 20 sati odvijala prava drama. Od desetoro migranata koji su prevezeni kolima Hitne pomoći, povređeno je četvoro dece koja su sada van životne opasnosti!

arhivski snimak – foto: MUP

Prema našim informacijama, u KC je smešteno ukupno sedam osoba, od koji četvoro dece. Jedan muškarac se nalazi u vrlo teškom zdravstvenom stanju i on je smešten na odelenju Intenzivne nege.

Prva vest koju je „Građanin“ objavio je da su osobe imale penu na ustima i da su četvoro bili bez svesti, dok su drugi pokazivali prisebnost, a što nam je rečeno u Hitnoj medicinskoj pomoći.

Miodrag Lazić, prvi čovek Urgentnog centra u Kliničkom centru u Nišu kaže da su deca zbrinuta na Dečijoj hirurgiji.

Deca su dobro. Svi oni su nađeni kod kasarne na Čamurllijskom putu i do dehidrirani, gladni, izmrcvareni. Jedan od njih ima polomljenu ruku, ali to je sanirano – objasnio je Lazić.

Kako nezvanično saznajemo, pre toga se nsa niškim ulicama odvijala prava jurnjava policije sa tri automobilaž, od kojih su dva nelegalno prevozila migrante.

Šta se događalo na ulicama Niša?

Naši izvori iz policije kažu da je su iz Vranja/Preševa pošla tri automobila.

Prvi automobil, takozvani „čistač“ sa vozačem (30) iz Vranja je naišao na saobraćajca koji je pokušao da ga zaustavi. Vozač je usporio automobil, ali je i hteo da udari službeno lice. Policajac je uspeo da se nekako dohvati haube automoibila. Vozač se sa policajcem na haubi zaleteo, a onda ukočio gde se policajac otkotrljao i zaradio lake telesne povrede. Vozač je tada okrenuo auto i pobegao, pojašnjava nam izvor iz policije.

Već tada u Nišu su se po celom gradu čule sirene.

Vozač je pobegao prema Ledenoj steni, sakrio automobil, ali niški policajci su ga odmah identifikovali u jednom ugostiteljskom objektu u naselju Bubanj i uhapsili. Za to vreme vozač drugog automobila se prestravio. Izašao iz automobila i ostavio migrante i decu u automobilu. Za njim policija intenzivno traga kao i za vozačem trećeg automobila, dodaje naš izvor.

I oko 22,45 minuta se u gradu čuju policijske sirene, a pretpostavljamo da će sutra organi reda saopštiti još detalja.

N.M./M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *