DS: Kadroviranje bez kadrova

Ne možemo da kažemo da smo iznenađeni najnovijim kadrovskim postupkom SNS-a na lokalu, mislimo konkretno na imenovanje direktora DO Divljana, s obzirom na to da su i nas i narod već odavno navikli na katastrofalno partijsko kadroviranje godinama bez i trunke srama, ali jesmo iznenađeni i zаbrinuti činjenicom da nakon bezbrojnih sličnih primera granica ne postoji.

DS Nis1
DS Niš

Lokalnoj vlasti i njenim čelnicima je sve malo i ništa nije previše, i očigledno je da apsolutno ne nameravaju da stanu za postavljanjem loših, partijskih, neobrazovanih, nedoškolovanih, neiskusnih, i u svakom smislu katastrofalnih i neadekvatnih kadrova na visoke pozicije.

Zaista smo se iskreno nadali da u svemu i kod svih, pa i kod „naprednih“, postoji neka mera i osecaj građanske svesti, ali izgleda da SNS ne namerava da stane sa dobro poznatim manirom i tradicijom postavljanja najgorih kadrova na najviše pozicije gde god to mogu.

Ili oni zapravo postavljaju najbolje koje imaju?

Podsećamo na skandalozan primer postavljanja direktora Narodnog pozorišta u Nišu koji je samo jedan od mnogih u poslednje tri godine, ali valjda to ne treba da čudi kada je i veliki broj visokih funkcionera SNS-a neškolovan. Demokratska stranka apeluje na lokalne i državne organe da konačno prekinu sa ovakvim kadroviranjem pogubnim za funkcionisanje preduzeća, institucija, grada i društva uopšte gde posledice nisu vidljive odmah već u godinama koje slede, a od naroda očekujemo da ovakve stvari pamti i osudi na predstojecim izborima, jer Niš zaslužuje bolje!

gradjanin.rs

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *