„Za bolji Niš“: „Parking servis“ otima novac od građana

„Parking servis“ u Nišu bi trebalo da postane pravi servis za građane, a ne da građani imaju utisak da ovo preduzeće služi isključivo za otimanje novca. Udruženje građana „Za bolji Niš“ smatra da bi gradska vlast trebala da zaustavi jurnjavu „paukova“ i automobila koji u centru i širem centru Niša mnogo puta nemaju gde da se parkiraju.

U Nišu, prema podacima nadležnih, postoji oko 80.000 automobila, a i nešto više od 3.250 mesta za parkiranje pa je jasno da mnogi vozači fizički nemaju gde da ostave svoja vozila. Onda nastupaju „pauci“ koji vrebaju „iza ćoška“ koji sakupljaju četvorotočkaše. Jedna od najružnijih situacija koje se mogu videti je oko Doma Zdravlja gde građani dovezu bolesne, a „pauk“ vreba da im odnese automobil. To pre svega nije humano, a mnogo je daleko od socijalne politike koju propagira gradska vlast. Nišlije ne osećaju „Parking servis“ kao preduzeće koje radi u njihovu korist već isključivo na štetu ionako osiromašenih građana koji za podizanje automobila na depou, moraju da plate čak 11.000 dinara!

Udruženje građana „Za bolji Niš“ apeluje da se reši problem parkinga u Nišu, ali i na Nišlije da uzmu sudbinu u svoje ruke.

gradjanin.rs

10 Comments

 1. Otimacina zvana Parking servis hara gradom. Bezobrazno ponasanje radnika koji podizu vozila,pa se sa pravom pitam kako dva radnika koji vise lice na cobane mogu bez prisustva policajca da podizu vozila kada za tó nisu strucni.To su ona obecanja SNS da ce se boriti da se narod vise ne osiromasuje a otimaju u skladu sa zakonom preko Toplane,Parking servisa Komunalnih nameta itd Jednostavno Banda na funkcijama !!!

 2. prethodnim komentarima. Sve ste rekli što se trebalo reći, sada samo treba preći iz priče u dela. Protest, peticija, tužba itd. jer mora se učiniti nešto konkretno da bi se stalo na put ovoj bandi zvanoj Parking servis!

 3. Ajde da se organizujemo jedna masa ljudi kao za grejanjen i stanemo ispred njihovih prostorija i ne damo da izadju Paucima .Deluje mi glupo ali sa ovim banditima neznam kako drugacije .Ili busimo im gume

 4. Na sledećim lokalnim izborima glasaću za onoga ko obeća da će stati na rep toj pomahnitaloj nemani zvanoj „Parking servis“. To više nije javni servis već privatnička prćija iz koje privatnici izvlače dobit a preduzeću ne ostaje ništa.

 5. Toliko para oteto za sve ove godine, a ni jedna javna garaža napravljena, NIŠTA uloženo! Ne znam samo dokle ćemo ovo da trpimo ovako glupi i neorganizovani.

 6. 1. Ustrojen parazitsko-partokratski sistem postoji SAMO I ISKLJUCIVO da bi izmisljao namete u cilju svog opstanka.
  2. Osnovni problem je kako „nahraniti“ partijsku vojsku parama svih gradjana, osmisliti sistem prezivljavanja? Drzati placene medije pod kontrolom, plasirati gomilu praznim obecanjima i lazi, zamajavati narod glupostima.
  3. Posto se drustvena imovina opljackala, fabrike rasprodale na red su dosla javna preduzeca i licna imovina gradjana koja se preko izvrsitelja i nenormalnih cena usluga treba oteti.
  3. Negativnom selekcijom doci do vecih poslusnika koji mnogo ne pitaju vec izvrsavaju naredjenja a pri tom unistiti sve mehanizme licne odgovornosti. Primer, oni pre nas su za sve krivi.
  4. Onemoguciti javna postavljanja pitanja a za ovu temu konkretno GDE ODLAZI TOLIKI NOVAC OD NAPLATE PARKIRANJA? ZASTO NIJE IZGRADJENA NI JEDNA JAVNA GARAZA? ZBOG CEGA SE NAPLACUJU I OBELEZAVAJU TROTOARI I OSTALE JAVNE POVRSINE KOJE SVI MI KROZ KOMUNALIJE PLACAMO ILI SU NASI OCEVI I DEDOVI POSLE RATA UCESTVOVALI U IZGRADNJI ISTIH? KAKO SE ODOBRAVAJU LOKACIJE U GRADU ZA IZGRADNJU NOVIH I RUZNIH SOLITERA U ULICAMA GDE SE JEDVA 2 VOZILA MIMOILAZE? KO, I RADI CEGA REPREZENTATIVNE LOKACIJE, PORED REKE, VAZNIH KULTURNO-ISTORIJSKIH MESTA POGODNIH ZA OBJEKTE OD JAVNOG ZNACAJA (MUZEJI,GALERIJE,OPERA,HOTEL) SE DAJU PRIVATNIM INVESTITORIMA ZA IZGRADNJU SOLITERA?
  5. Bahatu gospodu na vlasti to ne interesuje a narod mora da shvati da sve ovo sto se desava je atak na njegovu licnu imovinu pri cemu su metode razlicite a krajnji cilj isti. OPSTANAK NA VLASTI!
  Dobra tema za redakciju Gradjanina je da istrazi na koji nacin se dobijaju lokacijske dozvole za gradnju? Zbog cega se odobrava ovolika spratnost stambenih zgrada, vrsi tolika koncentracija stanovnista na jednom mestu a ne postoje nikakvi drugi komunalni pred uslovi da se zivot odvija normalno.

 7. Ovo je van pameti šta rade ovi „IN“, gde je ovde Zakon o bezbednosti u saobraćaju ,po kome je samo saobraćajni policajac konpetetan da donese odluku da li je neko učinio prekršaj, a ovde vozači sa osnovnom školom ili bez podižu vozila kada im se ćefne, snime kao kamerom a na osnovu toga policajac piše zapisnik. GDE JE OVDE ZAKON ??? Ili je ovde samo cilj prikupljanja para od iovako osiromašenih građana, pljačka naroda je krivično delo. Gde je ovde PRAVOBRANILAC,OMBUDSMAN … GDE JE UREĐENA DRŽAVA-ZAKON???

 8. Банда,руља… Ал не Паркинг сервис, него они што предузеће користе на овакав начин. За отимачину.Градска власт, а посебно полиција која се ставила њима на услугу. Уреду,погрешно сам паркирао али само зато што су „Они“ донели закон да је забрањено да паркираш апсолутно свуда где посебним знаком није дозвољено. Што ми онда не написаше казну да платим јер ауто апсолутно никог није угрожавао и био би по старом прописно паркиран, него морали да га носе?! Вероватно зато што је 13 г. стари Цитроен. Да је 6 месеци стар Бе Ем Ве не би га ни погледали па макар и да је паркиран преко неког пешака!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *