DS: Živi zid za “živi prenos”

Odbornici opozicije u Skupštini grada Niša formiranjem “živog zida” oko govornice onemogućili su održavanje današnje sednice i time jasno pokazali da neće dozvoliti donošenje odluka koje se tiču građana Niša a da oni nemaju priliku da to vide putem direktnog prenosa, navodi se u saopštenju Demokratske stranke.

Miting opozicije u Nišu: Srbija mora da postane normalna država!
Miting DS-a u centru Niša

– Sednice Skupštine grada uživo se putem televizije prenose od 27.januara 1997. i ne postoji nijedan razlog da se prenos naprasno ukine nakon privatizacije Niške televizije, o čemu je aktuelna vlast trebalo da misli kad je dozvolilla privatizaciju kuće koja je imala sve uslove i razloge da postane regionalni javni servis. U ovakvim okolnostima, odbornici opozije neće dozvoliti održavanje sednica gradskog parlamenta. Demokratska stranka Niš čvrsto stoji na poziciji da je direktan prenos skupštinskih zasedanja jedini transparentan način da građani saznaju ko im i na kakve načine kroji sudbinu ,raspolaže budžetom, radnim mestima, i konačno – njihovim poverenjem – saopštio je Miodrag Stanković, predsednik GO DS.

miodrag-Stanković1
Miodrag Stanković, predsednik GO DS Niš

– Očekujemo od gradskih vlasti da omoguće direktan prenos sednica Skupštine grada. Ukoliko ova vlast misli da će gušenjem javne reči i slobode govora, naročito u svetlu činjenice da građani imaju pravo da budu informisani o tome kako i ko troši njihov novac, onda je daleko od demokratije u koju se kune, a još dalje od prakse u Evropskoj uniji, kojoj navodno toliko teži, istakao je Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Niš, komentarišući jučerašnja zbivanja.

Gradjanin.rs

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *