Duplirani računi „Gradske toplane“ jer Nišlije juna plaćaju januarsko grejanje!?

Duplirani računi „Gradske toplane“ za maj mesec u Nišu rezultat su toga što danas građani plaćaju drugi deo januarskog računa zato što je tada ovo javno preduzeće grejalo domaćinstva 24 sata dnevno. Ovo nam pojašnjava Saša Kostić, predsednik Udruženja predsednika skupštine stanara koji kaže da će ova grupa proveriti da li su cifre na računima zaista realne, a o rezultatima će obavestiti javnost.

Saša-Kostić
Saša Kostić ispred Gradske toplane govori u megafon

U jučerašnjem tekstu dnevnika „Blic“ saznali smo da u „Gradskoj toplani traje vanredno stanje jer je stari direktor razrešen, a novi još uvek nije preuzeo dužnost“. Iz medija saznajemo da je Gradska toplana objavila neko saopštenje u kome kažu da je to povećanje zapravo 40 odsto od ukupnog duga za januar mesec, ali mi to saopštenje nismo dobili.

Oni su napravili neku šemu koja važi od poslednje grejne sezone, a to je da su januarski račun zbog celodnevnog grejanja podelili na dva dela. Januara se plaćalo 60 odsto, a sada maja meseca su obračunali onaj ostatak od 40 odsto. To su uveli kao solomonsko rešenje da bi razrešili problem sa prošlogodišnjom krizom. Oni su na taj način rasteretili račune, ali trenutno. Oni su povećali račune, a preporuka je bila da naštelujemo protok u podstanicama. To su mnogi učinili i njima je za februar stigao niži raču, a oni koji to nisu učinili, plaćali su oko 30 odsto višu cenu za grejanje – kaže Kostić.

Gradska-toplana1
On dodaje da će verovatno sledeći račun građanima doći niži računi.

Na poleđini računa postoji ta šema kako se obračunava, a mi ćemo ovih dana da sednemo i vidimo kako su oni to obračunali. Analiziraćemo te januarske račune i ako ima nekih „matematičkih“ problema, alarmiraćemo javnost – zaključuje Kostić.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *