Published On: četvrtak, 1. decembra 2016.

Dve bebe obolele od side u niškom kraju!

U Nišu su ove godine rođene dve bebe obolele od side samo zato što majka nije znala da je HIV pozitivna. U Nišavskom i Topličkom okrugu je u istom periodu evidentirano osam osoba, koje su obolele od side.

161201-jazas

Moguće je roditi zdravo dete, ali samo u slučaju da majka zna da je HIV pozitivna. Generalno više je zaraženih muškaraca nego žena. Broj obolelih je u porastu, ali smatramo da je to zato što je sve više ljudi, koji se testira, a ne zbog većeg broja obolelih, rekla je Natalija Jovanović iz Omladine JAZAS.

 

161201-jazas2

Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv side, volonteri organizacije JAZAS podelili su promotivno – edukativni materijal ispred Tržnog centra „Kalča“. Prisutni građani imali su prilike da učestvuju u anketi o tome koliko su informisani o ovoj bolesti. Ova akcija se sprovodi radi edukacije i širenja tolerancije prema ljudima obolelih od side.

DijanaVasić

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>