Dveri traže i upozoravaju: Državni vrh hitno da se izjasni! Ugrožena je bezbednost Srbije!

Najveći istorijski greh srpske inteligencije sastoji se u tome što najveći srpski umovi nisu primetili da nam se sprema genocid u Drugom svetskom ratu, čak ni kad su Srbe počeli da bacaju u jame Jadovna i ubijaju u Jasenovcu.

Dveri-Nisa-1

Dveri su izrazita opozicija Vladi Srbije, ali ovom prilikom naš apel javnosti i državnim organima Srbije upućujemo, ne sa dnevno-političkog nivoa i ne samo kao opozicija već u ime zabrinutih građana, koji vide ugrožavanje bezbednosti u svetu i našem neposrednom okruženju na koje državni aparat Srbije ne reaguje ili potpuno neprimereno reaguje.

Naša generacija ne sme da ponovi takvu grešku. Mi imamo obavezu prevencije genocida: da ne dozvolimo da ubrzana i nepovoljna svetska i evropska dešavanja, kao i zabrinjavajuće poruke i okolnosti u neposrednom okruženju Srbije dovedu do novog stradanja srpskog naroda.

Hašim Tači po povratku iz Pentagona najavljuje osnivanje oružanih snaga Albanaca na Kosovu i Metohiji uz podršku vojske SAD i NATO. Kolinda Grabar Kitarević izjavljuje da Vojvodina nije deo Srbije, a ratni zločinac Branimir Glavaš poziva na linč Srba,u Bosni i Hercegovini hapse Srbe kao okrivljene za ratne zločine, dok Republika Srpska trpi pritiske da se samoukine i utopi u nametnutu BiH. U Crnoj Gori preteruju srpske sveštenike, a u Makedoniji su osvanuli bilbordi protiv Srba i Srbije.
Čudno i masovno iseljavanje albanskih žena i dece sa Kosova i Metohije nikako ne liči na ekonomsku migraciju već ima sve elemente evakuacije civila sa područja budućih ratnih dejstava – iseljavanje je brzo, panično što nikada nije odlika ekonomske migracije.

Ministarstvo odbrane Srbije istovremeno rasprodaje tenkove, topove, raketne sisteme, puške kalašnjikov, radare, municiju i drugu vojnu opremu. Inženjerija i civilna zaštiti su uništene toliko da nismo u stanju da zaustavimo stradanje u poplavama.
Ratno stanje u Ukrajini tek čeka na primenu sporazuma u Minsku.

U slučaju sukoba Rusije sa NATO vojskama svi dobro znamo na kojoj strani će biti Tači, Hrvatska i muslimani u BiH i svi dobro znamo kako će se odnositi prema Srbiji i Srbima širom Balkana.

Dveri upozoravaju strukture bezbednosti Srbije da podignu nivo naše bezbednosti na najviši stepen.

Da li su bezbednosne snage Srbije svesne šta nas čeka u okruženju ako izbije neki veliki evropski i svetski sukob oko Ukrajine?

Ova tema prevazilazi dnevnu politiku i naše stranačke razmirice. Svi moramo da se zapitamo da li Srbija spremno dočekuje novu svetsku oluju koja dolazi? Pokret Dveri je spreman da razgovara sa svim relevantnim društvenim i političkim faktorima na ovu temu, uz nadu da će se ova naša upozorenja pokazati kao netačna i nepotrebna.

gradjanin.rs