Građanski protest „Za odbranu Belog vrha“: Previsoka je cena ćutanja!

Građani Niša i susednih mesta okupiće se večeras u 19 časova, ispred Skupštine Grada Niša u ulici Nikole Pašića, kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo odlukom kojom je selu Gornji Matejevac oduzeto brdo Beli vrh, odnosno oko 90 hektara u ataru sela Jasenovik i Gornji Matejevac.

Protest nazvan „Za odbranu Belog Vrha“ ima za cilj da pokrene pitanje legalnosti oduzimanja zemljišta bez ikakve javne rasprave i saglasnosti lokalnog stanovništva. Meštani Gornjeg Matejevca se nadaju da će ovaj protest skrenuti pažnju na problem sa kojim se suočavaju. Njihova namera je da zaustave ovu odluku, koju smatraju nepravednom i nezakonitom, te da zaštite svoja prava.

Ne možemo i nećemo ostati nemi na ovu odluku koja direktno utiče na život sela“, izjavio je organizator protesta Slaviša Dinić, koji je pozvao sve građane da se pridruže ovom protestu.

Očekuje se da će današnji protest okupiti veliki broj građana koji su nezadovoljni ne samo odlukom koja se odnosi na Beli vrh, već i opštom praksom donošenja odluka bez uključivanja lokalne zajednice.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *