Gradsko veće nije prihvatilo Andrejevića, Vučkovića i Gocića za direktore preuzeća

Gradsko veće je jutros na dve odvojene sednice donelo važne odluke oko postavljenja direktora u Nišu čije bi predloge trebalo da pošalje za sutrašnje zasedanje Skupštine grada Niša. Na prvoj sednici odbli su predloge Komisije za izbor direktora – da se na skupštini glasa o Bratislavu Vučkoviću (Medijana), Dejanu Adrejeviću (JKP „Naisus“) i Goranu Kociću („Niš stan“).

Jutrošnje zasedanje Gradskog veća

Umesto njih, kako je obrazložio gradonačelnik Niša Darko Bulatović, predloženi su Dragoslav Pavlović (Medijana), Igor Vučić (JKP Naisus(vododod)) i Nenad Hafner, dosadašnji direktor „Niš stana“.

On je obrazložio da su Pavlović i Vučić bili šefovi nekih od pogona u EPS- u dok nije komentarisao zašto se za Niš Stan u poslednjem trenutku pribeglo Hafneru, a ne Gociću kao što je bilo najavljeno. Za „Medijanu je obrazložio da je „grad evidentno prljav, ali prećutao je da je kod Andrejevića „sporna“ diploma tehničko – tehnološkog smera iz Novoga Sada iz 2004. godine o kojoj se pisalo ovih dana da je navodno „falsigfikat“. To je u razgovoru sa našim reporterom, Andrejević kategorično demantovao.

Darko Bulatović je „Građaninu“ rekao da sa ovim odlukama nema nikakve veze Srpska napredna stranka več isključivo odluka Gradskog veća. Svi ostali kandidati koje je komisija izabrala, glasaće se o njihovim funkcijama s tim što će svi biti imenovani za vršioce dužnosti.

Ostali kadrovi ostaju na onim mestima na koje ih je komisija predložila: Predrag Milačić (Gradska toplana), Miša Stanković( Zavod za urbanizam), Nenad Hafner (Niš stan), Nebojša Lović (Direkcija za izgradnju grada), Vladan Stojanović (Gradska stambena agencija), Jelena Stojanović (Objedinjena naplata). UGorici će se kokurs ponovoiti, a nekim direktorima ističu madati za godinu ili dve dana tako da će o njihovim funkcijama tek tada biti reči.

Dragoslav Pavlović i Igor Vučić, pomoćnici gradonačelnika, a koji bi trbali posle izglasavanja da postanu direktori javnih preduzeća, neće moći da budu i u kabinetu gradonačelnika. Kako je naveo Bulatović, konkursi za ove vršioce dužnosti uskoro će biti poznati.

Miloš Banđuir koji je i sam imao ambiciju da bude direktor u Vodovodu rekao je da je vrlo zadovoljan stručnim i mladim kadovima koji su postavljeni u javnim preduzećima. On je rekao da ova dva preduzeća zapošljavaju skoro 2.000 ljudi što je više negou  svim gradskim preduzećima u Nišu.

Prema imenaima koja su delegirana iz Gradskog veća vidi se da je vrh stranke pribeogao kompromisu oko izbora imena, a između mišljenja gradonačelnika Bulatovića i prvog čoveka SNS-a Zvezdana Milovanovića, o čijem se sukobu oko kadroviranja svih ovih dana uveliko priča, „pobedio“ je prvi čovek Niša.

Poslednju reč daće Skupština grada Niša na sutrašnjoj sednici koja bi trebala da „podigne ruke“ za predložena imena.

M.S.

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *