„Kalča“ napokon došao do sponzora

Aleksandar „Kalča“ Stanković, poreklom iz Vladičinog Hana, višestruki je prvak Srbije u Poverliftingu. Takođe se može pohvaliti i titulom evropskog i svetskog šampiona, kao i svetskog rekorda u disciplini mrtvo dizanje, koji iznosi 340 kilograma. Stanković je Poverliftingom počeo da se bavi davne 2002. godine.

Aleksandar-Stankovic-powerlifting

Prvo zvanično takmičenje imao je 2006. godine, kada je i osvojio svoju prvu titulu. Ipak, „Kalča“ za sve svoje uspehe može zahvaliti samo sebi, za razliku od poverliftera iz drugih zemalja iza njega ne stoji ni država ni grad. Jedinu pomoć Stanković dobijao je od Vladičinog Hana, a prilikom posete Pjera Vernoa Nišu, dobio je i svog prvog sponzora.

„Pored  poverliftinga, takođe sam predsednik kluba dizača tegova Vladičin Han, dobijam punu podršku fonda za sport. Oni su do sada imali razumevanja i omogućili sva moja takmičenja, kao i mojih takmičara, njih osamnaest. Među njima bih izdvojio juniora, svetskog rekordera u disciplini bench press Aleksandra Ilića, čiji rekord iznosi 230 kilograma“.

Prilikom posete svojoj firmi u Vladičinom Hanu, Verno je čuo za uspehe ovog sportiste i odlučio da postane njegova kompanija „Masson Immobilier“ postane sponzor Stankovića.

„Tokom svih godinja vežbanja mene je vodila samo iskrena ljubav, volja i želja za ovim sportom. Iako dobro znam da nikada od njega neću moći da zaradim za život, nisam odustajao jer sam zbog svog uspeha i težina koje sam postigao osećam neopisivu sreću. To je moj motiv. Sve moje medalje, pehari i diplome koje sa ponosom u srcu nosim i nosiću dovoljne su bile da me svakodnevno pokreću. Danas, posle toliko godina, dobio sam svog prvog sponzora. Beskrajno sam zahvalan i počastvovan kao sportista i čovek, zato želim da javno zahvalim svom prijatelju na divnom gestu. Obećavam da ću sa ponosom nositi ovaj slogan na grudima i pokušaću da postignem svoj najveći cilj i povučem famoznih 400 kg.“

A.Ilić