„Ko nas VOZi“ – akcija o izmeštanju pruge iz Niša

Izmeštanje pruge – česta tema, dugogodišnji problem i učestala obećanja. O problemu pruge, o pronalaženju alternative kao što su tramvaj i biciklističke staze, o sigurnosti, sa građanima u Nišu razgovaraće aktivisti, direktor kampanja Kreni-Promeni Savo Manojlović i direktorka Marina Pavlić. U utorak, 27. februara na Trgu kralja Milana u Nišu akcijom „Ko nas VOZi“, otvoriće se tema izmeštanja pruge iz grada Niša.

Štandovi će biti postavljeni na Trgu kralja Milana u utorak, 27. februara, od 15:30 do 17:30 sati, a svi građani i mediji moći će da učestvuju u razgovoru o važnosti izmeštanja pruge iz grada Niša.

„Ovom akcijom želimo skrenuti pažnju pre svega na pitanje sigurnosti, ali i na pitanje buke i ekoloških problema koje donosi prolazak vozova kroz grad. Takođe, želimo da razgovaramo o alternativama kao što su tramvaj i biciklističke staze. Vaša podrška i prisustvo su od izuzetne važnosti kako bismo zajedno doprineli promenama koje će unaprediti kvalitet života svih građana Niša“ – naglašavaju iz kampanje.

Iz pokreta zaključuju da je ova akcija od vitalnog značaja za naš grad i njegove građane, pa pozivaju sve da podrže njihove napore u stvaranju sigurnijeg i efikasnijeg urbanog okruženja.

Podsetimo, najnovije obećanje o izmeštanju pruge, prošle nedelje dala je premijerka Ana Brnabić kada je najavila da radovi kreću do kraja godine.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *