Marija Blagojević: Želim Niš za sve nas, a ne za privilegovane!

MarijaB
Piše: Marija Blagojević, kandidatkinja za predsednicu opštine Palilula „10. Nova stranka“

Palilula je jedna od najnerazvijenijih opština u Nišu. Sa njenim problemima upoznajem se tokom čitavog svog života. Međutim, kroz angažovanje u Opštinskom odboru Nove stranke, sa pozicije zamenice predsednika, spoznala sam da ti problemi nisu nerešivi. Oni su posledica nedostatka volje ove i prethodnih vlasti da malo šta promene.

Postoje mehanizmi i postoji veliki razvojni potencijal Palilule, a mi u NOVOJ smo rešeni da ih iskoristimo.

Prioritet je omogućiti uslove za zapošljavanje. Stoga ćemo aktivno raditi na privlačenju investitora i fokusirati se na unapređenje programa subvencija domaćim privrednicima i podsticaja poljoprivredi. Stepen socijalne sigurnosti i bezbednosti građana je ono što određuje kvalitet života u svakom gradu, a u Nišu je degradiran na sramotno nizak nivo. To moramo da menjamo!

Živimo u vremenu i društvu iskrivljenih vrednosti. Sposobnost, znanje, obrazovanje i poštenje ne znače ništa ako nemate člansku kartu vladajuće partije. Protiv toga se borim! Želim da moj Niš ponovo bude uređen grad, a ne palanka kakva je postao tokom poslednjih godina. Želim Niš koji pruža jednake mogućnosti svima i u kojem ima mesta za svakog od nas. Želim promene, novu politiku i nove ljude.

Marija-Blagojevic

Marija Blagojević kandidatkinja je Nove stranke za predsednicu opštine Palilula u Nišu

Marija Blagojević, mlada pravnica, već ima dugogodišnji staž u borbi za odbranu prava – aktivistkinja je za zaštitu ljudskih prava i prava životinja. Tokom studija pohađala je „Klinički program obuke za zaštitu prava žena“, radila na istraživačkom projektu „Informisanost, stavovi i iskustvo građana, privrednika i medijatora u pet gradova Jugoistočne Srbije“, uspešno završila obuku „Sigurnim korakom do hraniteljstva“, a takođe je i jedan od osnivača i zastupnika udruženja „Za dečji osmeh“.

Kandidature se prihvatila jer ne želi da bude deo pasivne gomile koja nemo posmatra urušavanje ljudskih i društvenih vrednosti, ali i osnovnih životnih uslova u svom rodnom gradu. Sigurna je da ima dovoljno energije, odlučnosti, znanja, ali pre svega stručne saradnike uz sebe kako bi zajednički gradili Niš u kojem se sa zadovoljstvom živi.

Svoje saborce za odbranu prava i pravih vrednosti pronašla je i u NOVOJ, jer, kako kaže, ova stranka okupila je one ljude koji su odlučni da se bore protiv beščašća koje je zavladalo Nišom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *