Ministarstvo podržava digitalnu platformu za očuvanje istorije srpske tradicije

U prestižnom Domu vojske u Beogradu, Dejan Antić, državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prisustvovao je promociji značajnog projekta koji neguje srpsku istorijsku baštinu. Projekat, pokrenut od strane Udruženja ,,Kajmakčalan“, nazvan ,,Digitalna platforma: Srpska vojnička groblja i memorijali iz oslobodilačkih ratova 1912-1920″, ima za cilj digitalizaciju i očuvanje srpskog kulturnog nasleđa.

Obraćajući se prisutnima državni sekretar je rekao da vreme balkanskih i Prvog svetskog rata predstavlja epohu stradanja, ali i epohu nacionalnog i državnog vaskrsenja. On je naglasio da će resorno ministarstvo na čelu sa ministrom Selakovićem, kao i do sada, nastaviti da podržava projekte čiji je krajnji cilj negovanje kulture sećanja i oslobodilačke tradicije srpskog naroda.

Projekat ,,Digitalna platforma“ ima za cilj da kroz digitalne medije sačuva i predstavi srpska vojnička groblja i memorijale, čime se osigurava da sećanje na heroje iz oslobodilačkih ratova ostane trajno zabeleženo. Platforma će sadržati detaljne informacije, fotografije i priče vezane za spomen-obilježja i groblja iz perioda 1912-1920.

Platforma je dostupna isključivo na ćirilici, na veb stranici: српскиратнимеморијали.срб

Dejan Antić na promociji platforme o srpskim ratnim memorijalima u Domu vojske u Beogradu.

Slovo juga Digital

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *