Morbidno: U preduzeću Gorica „nestajao“ novac i od sahrana

Rade Rašović, poverenik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata u niškom JKP „Gorica“ saopštio je frapantnu činjenicu za „Građanin“, a to je da je jednog dana od osam sahrana, u preduzeću „legla“ uplata samo za tri. On, kako kaže, novac od pet sahrana, samo tog dana, je „utajen“.

On dodaje da je o svemu obavešten predsedik Srbije, Aleksandar Vučić putem mejla i dodaje da je odgovor dobijen, ali za sada ne može da bude objavljen zbog istražnih radnji.

To što vam kažem oko uzimanja novca od sahrana nije tajna jer je budžetska inspekcija i radna grupa u kojoj sam bio i ja, sve to zabeležila. Dakle, 29. aprila ove godine imali smo osam sahrana. Da napomenem, jedna sahrana staje oko 56.000 dinara i ne može da se obavi dok se sat vremena pre ukopa novac ne uplati. Tog dana ga novac od pet sahrana u preduzeću jednostavno – nema. Da kažemo, „utajen“. To iznosi oko 300.000 dinara. I opet kažem to smo zabeležili samo za taj dan – priča Rašović i dodaje da je tada direktor bio N.M. koji je u bliskim rođačkim vezama sa jednom visoko kotiranom članicom Socijalističke partije Srbije u Beogradu.

Saopštenje sindikata prosleđeno medijima

On kaže da će JEDNOSATNI ŠTRAJK od 14 do 15 sati trajati još uvek, a ne isključuje mogućnost da se štrajk preseli ispred Gradske kuće, odnosno kabineta gradonačelnika koji je upoznat sa celom situacijom.

Sindikat očekuje reakciju zvaničnih državnih organa povodom ovakve bahatosti grupe pojedinaca iz rukovodstva. Predsedniku Vučiću smo se obratili jer Grad Niš kao osnivač prikriva ova i ostala krivična dela koja je budžetska inspekcija zabeležila – ističe Rašović.

Jedna od stvari koja je danas bila na dnevnom redu na skupštini Niša je bila i “Gorica” gde je Momir Stojanović odbornik „Iskreno za Niš“ spomenuo da je jedan od rukovodioca kupio kožnu tašnu u vrednosti od čak 18.000 dinara.

U celoj toj situaciji gde se rukovodstvo ponaša bahato, radnici „Gorice“ su pre dva dana primili platu za septembar mesec, a Grad Niš je, sada čini se, pomalo naivno stotinama hiljada dinara pomagao “Goricu” da “ispliva” iz finansijskih teškoća.

Od kada je “Gorica” odvojena od JKP”Medijane” ovim preduzećem gazduje Socijalistička partija Srbije čiji su članovi bili svi dosadašnji direktori.

M.S.

10 Comments

  1. Nastavak za nezadovoljnu.
    Za tebe ima najvise šta znam a što se tiče kompjutera i te kako baratam njime. Moźemo se naci i dati sve tvoje nereegularne stvari koje si radio da ti dam u otkucanom obliku.

  2. Pricamo o negativnim poslovanjima javnih i javno komunalnim preduzecima,šteta što se niko od niskih medija nojeodlucio da ubaci ,,paoaraco lov“poštose zna da su niske kafane za vreme i posle rada pune kafane,kako u gradu tako i van grada.koliko para gradjana nisa utroseno na jelo i pice.

  3. Bivšem direkoru koga spominjete kao MN je Slavica Djukić Dejanović ujna. Muka mi je više inicijala i filovanja u oblande. Sve dok se oni koji ne rade po zakonu kriju iza inicijala i dok imena rodjaka ne budu pisana punim imenom i prezimenom neće biti bolje ni Gorici a ni narodu.A tebi „Mančo“ ili „Miloše Stojkoviću“ predlažem da za svoje ime ipak smisliš nešto originalnije jer pravi Manča ne ume ni da uključi računar a kamo li da ostavi komentar na neku temu.Doduše ni tebi pravopis nije jača strana!A Ako si aludirao na preletanje iz SPS u SNS mogao si bar za tri komentara tri različita imena da izanereš, Momčilo Radoičić, Jovana Kocić, Radojko Matić…Ali očogledno ti samo Manča nije po volji…

    1. Manca ne šilji kolce vec se godinama bavi politikom,pa prema tome manča sve zna sta se dešava u niškom sps-u a za tebe nezadovoljna nezadovoljna

  4. Spreman sam da gpricu izvucem iz totalne krize za 7-8 meseci bez licnog dohodka,sve dok ppreduzece ne stNe na cvrste noge. Nakaradno poslovanje mi je izuzetno plznato. Nece mi to pvi pjt biti.

  5. – pitam Bulatovića da li je normalno to što je prihvatio spisak za otkaz za 58 radnika Gorce, a isti spisak su pravili ovi nemoralni ljudi iz njenog menadzmenta. Na njegovu čast ide. Još nešto- tačno je da prošli gradonačelnik Simonpvić nije dao novac Jezdimirovicu za dvomesečne programske aktivnosti, ovaj počeo da diže kredite za plate i krenuo je sunovrat Gorice. Ali tada je dugovanje bilo oko 50 miliona i umesto da se tada reaguje, dovodi se novi direktor , koji u životu pojma nije imao sa poslovanjem javnog preduzeca i za par godina dug dostiže 500 miliona. Nema drugog rešenja za ovo preduzece osim ga vratiti Medijani i to pod hitno

  6. Perišić je dao na stotine miliona iz budzeta grada samo zbog mira u kuci jer je bivši direktor Jovanic imao kuma visokog funkcionera sps. Doveli su stanje na 0 i ovog direktora prebacili da bude direktor groblja, opet blizu para. A sada je na čelu dojučerašnji zamenik koji dovodi Goricu u nova zaduženja i zamislite da uzima gradsku kapelu pod zakup na licitaciji i to za 2 miliona mesečno, to je 16000 e svakog meseca. Ko ovde nije normalan- pa Bulatović koji ovo toleriše kao nekad Perišić , a posle kaže da je ponosan što je spasio Goricu. Evo kako je spasio i tu će morati ponovo da se bace naše pare iz budzeta na saniranje Gorice

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *