Okrugli sto: Kupovinom nekretnina u Nišu, Albanci prave „demografski prsten“

Na okruglom stolu u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji u Nišu, još jednom je upozoreno „da Albanci kupuju nekretnine na jugu Srbije kako bi izmenili demografsku strukturu ovog dela Srbije“.

Na skupu je rečeno da ovo nije izmišljotina već činjenica.

Albanci više ne kupuju samo imanja u Kuršumliji i duž administrativne linije sa Kosovom, već ih kupuju u unutrašnjosti i „prave prsten“ – rečeno je na okruglom stolu, organizovanom u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji. Prilikom ovog okupljanja rečeno je i da su nekada bile na udaru sve vrste nekretnina u Medveđi, Bujanovcu i Preševu, a da se onda prešlo na kupovinu nepokretnih vrednosti u Nišu.

Duži niz godina, mediji izveštavaju o ovoj temi , ali do sada je izostalo mišljenje ili adekvatan odgovor države. Na skupu je rečeno i da su poznati advokati koji posreduju prilikom ovakvih kupovina, ali i da je ona legalna i po zakonima države Srbije.

U Nišu i okolini traju spekulacije koje govore da su Albanci pazarili na ovaj način preko 10.000 stanova, ali to je neproverena vest.

gradjanin.rs

2 Comments

 1. Ne znam chemu pobika na Shiptare
  /ne verujem da Albanci kupuju/ ?
  Oni su zacrtali shta i kako treba da urade i nashli su „sagovornike i partnere“ u „nashim“ osobama , ne ljudima , koji ce im „od srca i drage volje“ zavrshiti tj. transakciju tj.
  kupovinu ! Naravno , to se radi
  „dostojanstveno“ ,uz „simbolichnu
  nadoknadu“ za „pretrpljenu bol“ , jer
  nije im lako zaboraviti shta chine i u chije ime a i „pranje“ savesti koshta /“Ariel“ , itd/. Samo josh da im napravimo auto-put … mada im ne treba ali – „zlu trebalo“ . „Svaki da, u svakom pogledu, sve vishe napredujemo“… ka dnu a mozhda smo i ispod dna! Samo dostojanstveno … ipak su „skupe pare“ , obraz se lako pere s’ pune ruke ! A i stomak je pun.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *