Prekinuta akcija pešačenja niških radnika do Beograda

Desetak radnika bivših firmi iz Elektronske, Mašinske, kožne i drugih industrija prekinuli su pešačenje do Beograda, zbog loše organizacije ovog vida protesta u kome traže isplatu zaostalih zarada. Oni su krenuli Ulicom Milojka Lešjanina, potom Bulevarom 12. februar, a onda su skrenuli kod „Blok signala“(prekoputa Duvanske industrije). Tu je plan bio da uz duž pruge hodaju do Beograda, ali im je policija rekla da takav vid protesta nije prijavljen, a i potpuno je nebezbedno.

Radnici-pruga
Snimak kod pruge blizu firme „Blok signal“

Onda je vođa ove grupe Zoran Nešić, odlučio da blokiraju prugu i da ne daju vozovima da prolaze. Čak je i novinarima dao takvu izjavu da bi se posle desetak minuta predomislio. Tada ga je napustilo petoro „saboraca“ i otišlo kući.

radnici-šetnja
„Šetači“ prepešačili dva kilometra i odustali – snimak s Bulevara „12. februar“

-Nismo mogli da idemo autoputem, pa smo odabrali prugu, ali pošto je i to kažnjivo bez prijavljivanja protesta, odustajemo od akcije. Nadam se da smo poslali jasnu poruku da su bivši radnici očajni – rekao je na kraju Nešić.

M.S.

3 Comments

  1. Fašističke vlasti razbile gladne, ponižene i uplašene ljude. Gola sila će sve češće udarati na goloruki narod, dok će sve parije (i vlast i „opozicija“) mučki ćutati. Smrt fašizmu – sloboda narodu!

    1. Eto vam sloboda narodu. Izglasali ste sad trpite. Nije stranac kriv al je srbinu lakše da prica o teoriji zavere nego da se digne i skontao da ih isto društvo voza već 25 god. Samo su promenili ime stranke

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *