Radulović demantuje: Radnici „Vagonke“ da se obrate Aleksandru Vučiću, a ne meni

Saša Radulović, lider Pokreta „Dosta je bilo“ demantovao je juče navode bivšeg radnika MIN „Vagonke“ Bobana Maksimovića, koji je u tekstu Minovci: Radulović nas otera u stečaj pa sada molerišemo i „jedva dišemo“ rekao da je ova fabrika po dolasku Radulovića na mesto ministra privrede, „otišla“ u stečaj. Poštujući Zakon o javnom informisanju, prenosimo demantij u celini:

Ministarstvo kulture finansira laži o Saši Raduloviću

Najoštrije protestujemo zbog objavljivanja neistinitog i tendencioznog teksta u kome se tvrdi da je Saša Radulović “oterao u stečaj” MIN Vagonku iz Niša. Saša Radulović je 21. januara 2014. godine napustio Ministarstvo privrede, nakon što je tadašnji PPV Aleksandar Vučić stopirao sve reformske zakone i onemogućio reforme za spas privrede, a MIN Vagonka je otišla u stečaj godinu i po dana nakon što je Radulović napustio Vladu, u kojoj je bio nepunih pet meseci.

sasa-radulovic1
Saša Radulović

Svima je dostupan podatak da je Privrdeni sud 21. maja 2015. godine doneo rešenje o pokretanju stečajnog postupka, a u to vreme je ministar privrede bio Željko Sertić, pa radnici treba da se obrate njemu, Aleksandru Vučiću i Ivici Kojiću.

Saša Radulović je kao ministar privrede za radnike svih preduzeća u restrukturiranju obezbedio novac u budžetu za isplatu svih dugovanja. Bio je obezbeđen novac da kompletan radni staž bude povezan, da zarade budu isplaćene i obezbedio je otpremnine za sve tehnološke viškove. Bili su pripremljeni Zakon o stečaju i Zakon o privatizaciji koji su ušli u skupštinsku proceduru 20. januara 2014. godine, ali je Aleksandar Vučić sve to zaustavio, a Saša Radulović je podneo ostavku. Premijer i njegov nesposoban ministar privrede uništili su sva preduzeća i radnike ostavili bez povezanog radnog staža i bez isplaćenih plata zbog kojih su radnici do nedavno protestvovali na ulicama Niša i štrajkovali glađu.

Mnoga od preduzaća koja su propala pod nesposobnim premijerom mogla su biti spašena da je u njih uveden red, da su očišćena od dugovanja, popisana imovina i da je napravljen finansijski i poslovni plan za njihov dalji rad. Ali to nije odgovaralo premijeru koji je centar korupcije u Srbiji, a korupcija najbolje radi kad se u preduzećima odžava haos.

Kad je u pitanju MIN Vagonka, da je autoru teksta cilj bio utvrđivanje bilo kakvih činjenica, a ne blaćenje Saše Radulovića, lako je mogao da proveri kako je ovo preduzeće poslovalo i da je 31.12.2013, na dan kada je Saša Radulović bio ministar, dug preduzeća za porez bio 443.021.674  dinara, a 31.12.2014,  godinu dana po odlasku Saše Radulovića dug je bio 551,955,709 dinara. Evidentirano je 450 poverioca kojima MIN Vagonka duguje novaca što je javno dostupan podatak na sajtu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

Objavljivanje ovakvog neprofesionalnog teksta sa grubim greškama i lažima finansiralo je Ministarstvo kulture i informisanja u okviru projekta „Umetnost preživljavanja u srpskom dvorištu – Uzroci, profil i kretanje siromaštva na jugu Srbije“. Skandalozno je da se novcem građana finansiraju tekstovi kojima se oni dovode u zabludu, zataškava korupcija i nesposobnost premijera i Vlade, a blati lider pokreta koji je najjača opoziciona snaga u Srbiji.

U prilogu zvanični izveštaji o dugu MIM Vagonke za 2013. i 2014. godinu i rešenje o pokretanju stečajnog postupka u vreme Željka Sertića.

Pokret „Dosta je bilo“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *