Sin donedavnog niškog poslanika isprovociran pre incidenta?

Bojan Vasiljević, radnik „Parking servisa“ koji je sinoć oko 19 sati došao u sukub sa jednim građaninom a koji ga je telefonom snimao dok radi, sin je donedavnog niškog narodnog poslanika Bratimira Vasiljevića. Kako Bojan Vasiljević sam kratko komentariše, bio je ometan dok je samo obavljao svoj posao.

Bojan-Vasiljević1
Bojan Vasiljević: Kamere će sve lepo pakazati i svima će sve biti jasno

Na snimku koji kruži internetom preko sajta Udruženja predsednika skupština stanara, a koji smo mi već objavili, vidi se da čovek snima mobilnim telefonom Vasiljevića i njegovog kolegu kako stavljaju „kandže“ da bi podigli jedan od nepropisno parkiranih automobila kod parka Čair. Potom Vasiljević dobacuje nešto građaninu i kreće prema njemu da bi potom slika postala tamna. Istina je da se ne vidi jasno kako je nasrnuo rukom na građanina koji je snimao. U pozadini se i posle zatamljenja slike i dalje čuje reakcija okolnih građana koji dovikuju da je građanin napadnut.

Mi imamo pravila na poslu da izjave tog tipa daje naš portparol tako da ja ne mogu mnogo da komentarišem. Razumem vaš posao, i možda će vam naš snimak tada, u ponedeljak, biti bajat, ali on će sve da pokaže. I kako je došlo do toga i ko je za šta i koliko kriv“ – kaže Vasiljević.

Gradjanin.rs: Pa dobro, da li je to bilo u afektu?

Ne. Ne, kakav afekt, kamere će jasno pokazati šta se dogodilo. Snimak ne može biti ni na čijoj strani i sve će tada biti jasno“ – saopštio je Vasiljević.

Bratimir-Vasiljevic1
Bratimir Vasiljević, narodni poslanik iz Niša u dojučerašnjem sazivu Skupštine Srbije

Njegov otac, Bratimir Vasiljević nije komentarisao ovaj slučaj, ali je rekao da želi što objektivnije objavljivanje izveštaja o događaju jer je „evidentno da se u poslednje vreme novinarstvo bavi tračarijama, neproverenim činjenicama pa i podmetanjima kao i da se zadire u porodicu i neke svete stvari“.

Prijave UPSS-a protiv radnika i „Parking servisa“

Milosav Jukić iz UPSS kaže da je snimak autentičan. On kaže da je reč o građaninu Živoradu Mijačiću koji je snimak dao Udruženja predsednika Skupštine stanara.

Mi ćemo popodne da održimo sastanak na kome će se odlučiti da li i kako podneti prijave i protiv radnika i „Parking servisa“. Građaninu Mijačiću je istrgnut telefon iz ruku, a došlo je kako je rekao i do udarca u grudi. Kada odlučimo da li ćemo podneti prijave, biće objavljeno u medijima“ – kaže Jukić.

Netrpeljivu situaciju između niških vozača i „Parking servisa“ bi svakako trebalo uskoro nekako rešiti jer „sve vrije“ od nezadovoljstva te nije nemoguće očekivati da ovaj problem eksalira u neke radikalnije sukobe.

M.S.

 

3 Comments

  1. „Kakvo drvo ,takav sin – kakav otac, takav klin“ !
    Kako ne pitaste oca , koji je „fakultet“ zavrshio njegov sin ,chim radi ovakav „dubokomisaoni“ i „odgovoran“ posao ! Vidi se da njegov sin voli neposredni kontakt sa ljudima a ne sa strujom, kao njegov otac !
    To je podela posla i odgovotnosti !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *