Srpski mediji ćute o sudbini generala Bratislava Dikića

Srpska javnost zaćutala je u poslednjih nekoliko meseci o sudbini Bratislava Dikića, generala Žandarmerije iz Niša. On je sa jednom grupom, uoči poslednjih izbora u Crnoj Gori, uhapšen pod sumnjom da je navodno planirao teroristički napad na tamošnju aktuelnu vlast. Grupa nije uhapšena na jednom mestu već u pojedinačnim akcijama.

foto: Vjesti/Filip Roganović

Dikić je već gotovo devet meseci u zatvoru, a podgoričke „Vjesti“ prenose da on apsolutno negira bilo kakvo učešće u zaveri protiv vlasti Crne Gore, a advokati optuženih tvrde da je podignuta optužnica apsolutno bez osnova.

Građanin je iskoristio jučerašnje prisustvo ministra policije Srbije u Nišu, Nebojše Stefanovića upitavši ga da li može da prokomentariše Dikićev trenutni status, a s obzirom da je dva puta operisan od raka.

On nam je u nekonvencionalnom razgovorui rekao da ima svoje mišljenje, ali bi svaki stav zvaničnika Srbije bio mešanje u pravosuđe Crne Gore.

Odgovor na vaše pitanje može da ima tužilaštvo u Crnoj Gori ili advokati, rekao nam je Stefanović, ali ne u zvaničnoj izjavi već kratkom susretu na prijemu u Oficirskom domu povodom Dana policije u Nišu.

Srpski nacionalni mediji ne izveštavaju o sudbini Bratislava Dikića, iako je njegovo zdravstveno stanje znatno narušeno.

general Dikić dok je bio komandant Žandarmerije Srbije

Optuženi bivši komandant srpske Žandarmerije Bratislav Dikić kazao je maja meseca u sudnici da je tek iz tužilačkih spisa saznao da je postao pripadnik kriminalne organizacije, prenose Vjesti.

Ne znam ko je organizator. Totalna je neistina da sam vršio proveru u sistemu MUP-a Srbije za vrbovanje pripadnika. Tada sam sa suprugom bio u Nemačkoj, gdje sam imao dve operacije od raka. Tačno je da sam 16. oktobra 2016. planirao da dođem u Crnu Goru i da podržim srpsku zajednicu. Motiv mog dolaska nije vršenje krivičnog djela. Nikog iz Demokratskog fronta (političke opcije koja je navodno planirala nerede) ne poznajem. Ne znam ko su ti ljudi. Nehumano je da u zatvorskoj ćeliji umirem od raka. Ne znam koliko ću da izdržim“, kazao je Dikić u Višem sudu u Podgorici na jednom od ročišta.

M.S.

 

 

 

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *