Tako nam i treba: Benzin za četiri dana dva puta poskupeo!

Bezolovni benzin sa 95 oktana koji građani juga Srbije i Niša najviše koriste poskupeo je noćas za 50 para. Ovaj derivat je pre dva dana poskupeo za tri dinara na privatnim pumpama. Litar ovog benzina je pre pet dana koštao 144 dinara, onda je poskupeo na 147, a od jutros vredi 147,50 dinara.

Račun od pre tri dana i račun od jutros
Skuplja vožnja

Tako su se obistinila predviđanja nekih menadžera benzinskih pumpi da će u par dana (u ovom slučaju četiri) poskupeti dva puta. I tu kažu nije kraj.

Nikad se ne zna. Veliki dobavljači kažu da je značajno otežana nabavka i da zato cena skače. bezolovni sa 98 oktana nije poskupeo samo zato što je ionako skup. Na tržištu se manje kupuje. Cena ovog benzina nije povećavana jer bi mu prodaja onda značajno pala – kažu nam na jednoj niškoj privatnoj pumpi.

Posle ova dva poskupljenja sigurno se očekuje i poskupljenje nekih artikala i usluga jer će poskupeti troškovi distribucije.

M.S.

2 Comments

  1. Sve za dobro njegovih „birača“! Zaslužili su svojim „naprednim aktivnostima“ a „sarmu probali nisu“ , kao i Kinezi što jedu pirinač ! Meso je štetno !
    Ima da počnem da glasam za „pobednika“ sa 175% procenata dobijenih glasova ! I to ,naravno – za dobro „mojih sunarodnika , prijatelja , rodjaka, itd, itt“ !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *