Konstantin danas sa Vojvodinom, a prekosutra na Čairu dočekuje Crvenu Zvezdu

OKK Konstantin večeras u 20 sati igra sa Vojvodinom u Novom Sadu. Preksutra na „Čairu“, Nišlije „ukrštaju mačeve“ sa Crvenom Zvezdom od 18 časova. Nišlije će i večeras ići na pobedu, ali u petak će im itekako biti potrebna pomoć verne niške publike.

Strahinja-vs-Vojvodina-crop-640x360

Jednomesečna pauza u domaćem košarkaškom prvenstvu je završena. Najbolji srpski klubovi nastavljaju duele u Superligi, a u sredu će na parket novosadskog SPENS-a izaći i košarkaši Konstantina, koji gostuju Vojvodini. Nišlije su imale pomalo burnu pauzu, jer su najpre dobile jednonedeljni odmor, a potom su košarkaši sami sebi dali „voljno“ u znak protesta zbog neredovnih plata. Ipak, ističu da to nije bitnije uticalo na njihovu pripremu za drugi deo sezone i veruju da će se to videti već u večerašnjem duelu sa Vojvodinom:

Imali smo, u jednom trenutku, taj problem sa novcem, zbog kojeg nismo trenirali nekoliko dana, ali nadoknadili smo propušteno u radu i verujem da potpuno spremni dočekujemo meč sa Vojvodinom. Sigurno je da nam nije bilo prijatno posle dva startna poraza i da nam je, sa te strane gledano, pauza bila dobrodošla, a sada želimo da pokažemo da nismo još sve rekli u ovoj sezoni. Poznajemo ih dobro, baš kao i oni nas i verujem da nekih većih iznenađenja neće biti. Nadam se pobedi – rekao je vižljasti plejmejker niškog tima Strahinja Stojačić.

Kapiten Mladen Vitković podsetio je na prethodne duele dva tima u ovoj sezoni. U Novom Sadu je bilo 67:66, a u Nišu 82:67.

Odlično se poznajemo. Tamo smo nesrećno izgubili razlikom od pola koša, ovde ubedljivo dobili, ali svaka utakmica je različita i prethodni dueli neće imati mnogo uticaja na ovaj večerašnji. Oni su vrlo „tvrda“ ekipa, a ako bi trebalo nekoga da izdvojim, onda je to plejmejker Jovan Novak, na koga ćemo morati da obratimo posebnu pažnju. Mislim da je sve otvoreno i nadam se „brejku“ u Novom Sadu – bio je slikovit kapiten niškog tima.

Trener Marko Cvetković i kao igrač je bio poznat kao borac bez mane i straha, a svim silama se trudi da i tim koji predvodi sa klupe nikada ne odustaje od borbe. Cvetković respektuje tim svog kolege Alimpijevića, ali nada se prvoj pobedi u Superligi, iako priznaje da još nema pravog uvida u trenutne mogućnosti svoje ekipe:

Reč je o duelu timova prilično ujednačenih kvaliteta. Doduše, oni već imaju jednu pobedu u Superligi, jer su dobili meč u Pančevu, a mi smo izgubili u Nišu od Partizana i FMP-a. No, ovo je za nas prilika za neki novi početak i potrudićemo se da prikažemo ono najbolje što nas je krasilo u prethodnom periodu, a to su dobra odbrana, požrtvovanje, disciplina u igri… Vojvodina se pojačala Radonjićem iz kraljevačke Sloge, koji igra na pozicijama jedan i dva i on se, koliko smo videli u prve dve superligaške utakmice, dobro uklopio u njihov sistem igre. Znamo odakle nam prete opasnosti i šta bi trebalo preduzeti da se od njih odbranimo, a isto tako, siguran sam da su i oni nas dobro skenirali, tako da ovde nema nekih nepoznanica. Sad, ono što nam ne ide na ruku je što ne znamo u kakvoj smo formi, jer smo, zbog pauze u radu, morali da otkažemo neke kontrolne utakmice, pa smo sigurno malo ispali iz ritma. Za nas je novina i ovaj raspored u kojem treba odigrati 12 utakmica u samo 29 dana, ali trudićemo se da u svakoj utakmici damo svoj maksimum, počev od duela u Novom Sadu, u kojem se nadam najboljem – optimista je trener niškog tima.

OKK Konstantin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *