Akcija za podizanje svesti građana o osobama s invaliditetom

School & School Niš, JCI i Udruženje Porodična Filharmonija, u subotu, 2.decembra, organizuje niz aktivnosti u sklopu projekta koji za cilj ima podizanje svesti o osobama sa određenim invaliditetom ,,Različitost kao Božiji dar“.

Najpre će biti održana predstava „DAR“, 2.decembra u Pozorištu lutaka s početkom u 19h, koja će na najbolji način upoznati javnost sa autizmom i sa problemima i svakodnevnim izazovima sa kojima se suočavaju oni koji se nalaze u ovom stanju. „Dar“ je više puta nagrađivana predstava autorke Milene Đorđević, dok režiju potpisuje Miloš Đorđević.

Potom će biti održana i javna debata na temu „Različitost kao Božiji dar“ u kojoj će uloge debatera imati glumci iz pomenute predstave, zatim Predrag Lazarevic, roditelj deteta sa autizmom iz Niša, Nataša Vasić – nastavnik i defektolog Sandra Skendžić. Debatu će voditi Miloš Milošević, direktor škole School&School.

Osim podizanja svesti i informisanja javnosti o karakteristikama ove bolesti, projekat će imati i humanu notu, jer će se kroz prikupljanje dobrovoljnih priloga (na 3 načina) ulagati u pomoć osobama sa invaliditetom. Sredstva će se tako prikupljati od prodaje karata , a prodajna mesta su: Human poliklinika (pored Pozorišta lutaka), Pivnica Berta i Retro bar. Minimalna cena karte je 500 dinara. Više informacija mogu se dobiti ovde.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *