Ambasador Evropske unije u poseti Aleksincu i Nišu

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, ambasador Sem Fabrici posetio je danas Niš i Aleksinac, gde se sastao sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem, predsednikom opštine Aleksinac Nenadom Stankovićem i obišao projekte koje je finansirala Evropska unija u Nišu kao i projekte u Aleksincu koje Evropska unija realizuje u partnerstvu sa Vladom Švajcarske preko razvojnog programa Evropski progres.

Ambasador Fabrici je prvo posetio Aleksinac gde se susreo sa predsednikom opštine i tom prilikom prisustvovao prezentaciji geografskog informacionog sistema (GIS), alata koji omogućava opštinama da prikupljaju, obrađuju i upravljaju prostornim podacima i tako bolje planiraju razvoj, donose odluke i privlače potencijalne investitore. Ovo je i dobar primer međuopštinske saradnje opština Aleksinac i Merošina koje su zajednički sprovele ovaj projekat vredan 150.000 evra.

U Aleksincu je Šef Delegacije EU, takođe posetio dve preduzetnice koje su uz pomoć EU i Vlade Švajcarske pokrenule svoje poslovanje, Maju Ostojić koja vodi stomatološku ordinaciju i Biljanu Đokić, vlasnicu „Poliklinke Natus“.

Tekst i foto Dušan Stevanović/aleksinac.biz

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *