Antikorupcijski dijalog: Borba protiv korupcije na lokalnom nivou

Lokalni antikorupcijski forum (LAF) grada Niša u četvrtak 8. decembra 2016. godine u velikoj sali Skupštine grada Niša, u ulici Nikole Pašića 24, organizuje Antikorupcijski dijalog „Borba protiv korupcije na lokalnom nivou“. Javna debata počinje u 11 časova.

LAF
Antikorupcijski dijalog – slobodna ilustracija

Antikorupcijski dijalog je jedna od mera u Lokalnom planu za borbu protiv korupcije, koji je usvojila Skupština grada u julu 2011. godine.

Na Antikorupcijskom dijalogu najavljeno je da će govoriti:

• Predsednik Skupštine grada Niša Rade Rajković
• Gradonačelnik Niša Darko Bulatović
• Zamenik direktora Agencije za borbu protiv korupcije Vladan Joksimović
• Direktor Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) Zoran Gavrilović
• Koordinatorka LAF-a Zorica Miladinović

Neposredni povod za održavanje Dijaloga sa ovom temom je aktuelna izrada modela Lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije za koji je nadležna Agencija za borbu protiv korupcije, u saradnji sa lokalnim samoupravama i drugim zainteresovanim akterima.

Na osnovu ovog modela bi sve lokalne samouprave u Srbiji u toku 2017. godine trebalo da donesu i usvoje Lokalne akcione planove ove vrste. Očekuje se da model Lokalnog akcionog plana ponudi i model lokalnih antikorupcijskih tela koja su zadužena za njegovu realizaciju.

Z.M.

1 Comment

  1. Preko nam je potrebna nova Agencija za borbu protiv korupcije koja će istražiti i poreklo imovine funkcionera , zaposlenih i finansijsko poslovanje u sadašnjoj ! Postojeća nema kredibilitet i treba je rasformirati. Zašto više niko ne pominje konferenciju za štampu na kojoj je Mario Spasić obelodanio dokaze o teškim finansijskim i zloupotrebama prilikom zapošljavanja u ovom državnom organu koji treba da bude kjlučna institucija u borbi protiv korupcije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *