Apoteka Niš zauzela prvo mesto po predatim čepovima – sakupili blizu 500 kilograma

Zaposleni u niškom preduzeću „Apoteka Niš“ sakupili su blizu 500 kilograma čepova što ovu isporuku čepova svrstava na prvo mesto po pojedinačno predatoj količini od samog nastanka akcije „ČEPeNIng“. Ovo je saopštio Vojkan Živković, predstavnik organizacije „Pomoć ugroženim Nišlijama“.

Primopredaja čepova

Apotekarska ustanova Niš uključena je od avgusta 2016. godine u humanitarnu akciju „ČEPeNIng“ koja ima za cilj prikupljanje i reciklažu plastičnih zatvarača boca i od tako dobijenih sredstava nabavku ortopedskih pomagala, kolica i drugog, kako za pojedince, tako i za specijalizovane škole ili zdravstvene ustanove. Ove čepove koje su svi farmaceuti i radnici apoteka prikupili, poujedinačno svako u svojoj apoteci gde radi, predato nam je pre tri dana, navodi Živković.

Sama akcija „ČEPeNIng“, kao samo jedna od aktivnosti grupe za „Pomoć ugroženim Nišlijama“, od samog svog nastanka u avgustu 2015. godine doživela je veliku ekspanziju zahvaljujući pre svega podrški pojedinaca, škola, ustanova ali i niških medija. Svi oni prepoznali su u njoj kako ekološki momenat za čistiji grad, tako i značaj da se građani ujedine oko nečega korisnog, tim pre što su od početka 2017. godine uvedene dodatne carine i dadžbine na uvoz i nabaku bilo novih, bilo polovnih ortopedskih pomagala, čime je našim sugrađanima znatno otežana nabavka istih vlastitim sredstvima.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *