Ceo Simfonijski orkestar ide u karantin zbog dvoje obolelih od korona virusa

Ceo Simfonijski orkestar u Nišu biće u kućnom karantinu narednih 14 dana jer je juče u toku popodneva konstatovano da su dvoje zaposlenih zaraženi korona virusom, saznajemo u ovom umetničkom ansanblu.

foto: you tube

Sada pre pola sata nam je naređeno da budemo u karantinu narednih četrnaest dana bez obzira što neki nisu bolesni i nemaju simptome. Mislim da se mnogi slažu da budu u karantinu kako bi bili spremni, ako traje period inkubacije. Ispitani smo do detalja, gde smo bili, gde smo se kretali i slično. Ne možemo da tvrdimo, odakle virus u orkestru jer moguće je da nas je zarazio neko od solista iz inostranstva, neko iz publike, stvarno ne znam – rekao nam je oko 18,30 sati T.P. jedan od simfoničara.

Oboje zaraženih nisu hteli za javnost da komentarišu na koji način su se zarazili, u stvari da iznesu svoju pretpostavku. U toku jučerašnjeg dana prošla je vest gradom da je jedna od zaraženih operska pevačica Dragana Moles, ali je ona to demantovala rekavši da je pri povratku iz Italije, pregledana na aerodromu i da je sve u redu.

Za sada na Infektivnoj klinici boravi šestoro pacijenata, odnosno biće ih osam sa dvoje muzičara iz Simfonijskog orkestra.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *