Demokrate spremne „da izađu na crtu“

Svedoci smo činjenice da se građani ovih dana sami okupljaju i organizuju, bilo da je reč o zahtevima da se računi za grejanje svedu na razuman nivo ili je reč o zahtevima za redovnom isplatom, napornim radom zarađenih plata u “Gorici”. Demokratska stranka predlaže da se promeni način obračuna troškova grejanja i da građanima kao krajnjim korisnicima bude jasno šta oni u stvari plaćaju. Toplana mora da racionalizuje svoje poslovanje, da smanji nepotrebne troškove i da omogući plaćanje prema iskorišćenoj toplotnoj energiji. Građani kao korisnici moraju da dobiju pravo da sami odlučuju koliki prostor u stanu će grejati i da znaju koliko će za to platiti – ocenio je Miodrag Stanković, prvi čovek niških demokrata.

DS Ns

U saopštenju ove stranke se navodi da Grad ne sme da dozvoli da država kažnjava privatne firme za neisplaćene zarade a da pritom i sama ne poštuje Zakon po kome se drugi kažnjavaju. Neophodno je adekvatno planiranje budžeta, kako bi na osnovu priliva mogla i da se transferišu sredstva Javnim preduzećima – ističu demokrate.

Mladi moraju da dobiju šansu za posao, Grad mora da iznađe sredstva u budžetu, da dovede nove investitore, da stvori uslove za otvaranje novih radnih mesta i na taj način zadrži mlade ljude, njihovu pamet i sebi stvori budućnost. Grad bez mladih je grad bez budućnosti.

Mi nudimo rešenja, ali smo spremni i da izađemo na crtu predstavnicima vlasti koja ne sluša građane i koja radi protiv njih. Pozivamo ih da ili reše probleme, ili da se povuku i prepuste nekom drugom da rešava probleme koje su oni napravili. Mi smo spremni za tu trku. Da li su i oni, pokazaće se vrlo brzo. A mi znamo da u njoj pobeđuje samo onaj kome je glas i interes naroda na prvom mestu – zaključio je Stanković.

Demokrate ističu da imaju rešenje za građane i pokazuju spremnost da izađu u susret građanima u rešavanju njihovih problema. Interes naroda treba da bude prioritet, a gradska vlast svojim postupcima pokazuje drugačije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *