Direkcija Niške Banje se gasi, a svih 15 radnika nastavljaju posao u opštini

Direkcija za izgradnju Niške Banje po zakonu će morati da se ugasi do 1. januara, a kako saznajemo svih 15 radnika prećiće u novoformirano Odelenje za izgradnju i održavanuje infrastrukture. Plate radnika će ostati iste, a odeljenje će biti formirano u okviru opštine Niška Banja.

nb-2
Niška Banja foto: gradjanin.rs

Siniša Krstić, sadašnji direktor direkcije kaže da će to rezultirati smanjenjem broja učešća na međunarodnim tenderima jer po zakonu opština to ne može da čini, a što je ova javna ustanova do sada radila.

Mi nećemo zapostaviti ovo održavanje koje smo do sada obavljali. Znači održavaćemo atarske i nekategorisane puteve do sela, potom tu 11 seoskih vodovoda i druge poslove. Mi smo do sada kao direkcija dobijali projekte, ali sada nećemo moći kao deo opštine da to činimo. Nadam se da ćemo naći način kako da apliciramo za neka sredstva za izgradnju u Niškoj banji – priča Krstić.

On napominje da neće izostati ni održavanje javne rasvete u Niškoj Banji što je direkcija do sada obavljala.

Biće i manje javnih radova. Mi smo za ta nevelika sredstva konkurisali do sada, ali sada će to ići teško, objašnjava Krstić.

On dodaje da je veliki problem Niške Banje to što ne rade nekadašnji hoteli.

Vladica Jovančić, dugogodišnji urednik Niške televizije koji i sam živi na teritoriji Niške Banje kaže da će problem za konkurisanje prema fonderima biti problem.

Nekakvo rešenje se mora naći što se tiče tog konkurisanja. Tu je i problem što smo mi koji živimo na toj teritoriji morali da se obraćamo do sada gradskoj direkciji, a ne matičnom preduzeću u opštini – kaže Jovančić.

M.S.

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje grada Niša

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *