Đorđe Stanković oštro odgovara gradonačelnici: Protesti u Nišu – Glas građana za promene, a ne politički potez opozicije

Đorđe Stanković, narodni poslanik i predsednik gradskog odbora Narodne stranke u Nišu, oštro je odgovorio na izjavu gradonačelnice Dragane Sotirovski u vezi sa nedavnim protestima pod nazivom „Srbija protiv nasilja“ koji su organizovani u Nišu. Stanković je istakao da je broj prisutnih na protestu daleko veći od zvanično saopštenih 1250 ljudi, te da će se njihov broj samo povećavati u budućnosti.

Ono što je posebno privuklo pažnju Stankovića jeste tvrdnja gradonačelnice da opozicija nema plan i da oni organizuju ove proteste. Stanković je naglasio da opozicija samo pruža podršku građanima u ovoj situaciji, dok su protesti svi zajednički, nezavisno od političke pripadnosti.

Ipak, Stanković nije propustio priliku da iznese prva tri prioriteta plana koji će se fokusirati na „čišćenje“. Prva tačka plana odnosi se na bukvalno čišćenje grada. Stanković je istakao da je trenutno stanje grada veoma loše i da je sramotno da jedan tako važan grad izgleda tako zapušteno. Izrazio je nezadovoljstvo i činjenicom da se trava ne kosi kako treba, što ukazuje na nedostatak održavanja.

Druga tačka plana odnosi se na čišćenje u smislu očuvanja arhitektonskih vrednosti grada. Stanković je naglasio da Niš ima prelepe zgrade i institucije koje se ne održavaju adekvatno. Smatra da je važno da grad zadrži svoj ugled i da turisti koji posete Niš budu impresionirani lepotom i uređenošću grada.

Treća tačka plana fokusira se na čišćenje korupcije. Stanković je istakao da se u proteklih 10 godina u gradu dešavalo mnogo toga što zahteva pažljivo ispitivanje. Nakon temeljnog istraživanja, cilj je očistiti grad od korupcije i sankcionisati sve one koji su se ogrešili o zakon.

Stanković je izrazio uverenje da su protesti pravi put ka postizanju tih ciljeva. Opisao ih je kao lokalpatriotske šetnje, porodične skupove s jasnom porukom. Njegove reči završio je pozivom građanima da se pridruže narednom protestu u subotu i neka bulevari Niša pamte zvuk njihovih koraka.

Instagram: https://www.instagram.com/reel/CtuGH2EM7Iv/?igshid=Y2IzZGU1MTFhOQ%3D%3D

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *