Država nudi stalan posao za nastavnike

Konkurs će biti sproveden za upražnjena radna mesta gde nastavnici i drugo osoblje rade na određeno vreme. Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević najavio je raspisivanje konkursa za zapošljavanje u prosveti.

Ministarstvo prosvete je saopštilo da je Šarčević, posle sastanka sa predstavnicima Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikata radnika u prosveti Srbije i Granskog sindikata Nezavisnost, rekao da je cilj u narednom periodu zapošljavanje „što više prosvetnih radnika koji na stalni radni odnos čekaju od školske 2014-2015. godine“.

Predstavnici sindikata su, kako je navedeno u saopštenju, saglasni da se na ovo dugo čekalo i podržavaju Ministarstvo u ovoj inicijativi, a najavili su da će u narednom periodu raditi i na ostalim segmentima unapredjenja sistema rada u prosveti.

agencije

1 Comment

  1. Moja supruga Marija Tomanova kao profesor srpskog jezika i književnost čeka na posao od 2005.godine.U međuvremenu je završila i stomatološki fakultet u Nišu. Tako da sa dva državna fakulteta i dan danas je bez posla. A danas smo u 2020. Pozdravite mi ministra. Hvala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *