DS: Održana šetnja i pomen ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću

Na godišnjicu smrti Zorana Đinđića, članovi Demokratske stranke u Nišu i poštovaoci prvog demokratskog premijera Srbije, koji je ubijen pre 16 godina, organizovali su počasnu šetnju, od prostorija niškog DS-a do Saborne crkve gde je održan pomen ubijenom premijeru.

Zoran Đinđić je najveći političar i najveći vizionar koji je živeo u Srbiji. On može da bude motivacija svim ljudima, pre svega mladima. Kada vam se učini da je nešto nemoguće, setite se Đinđića, on jeste personifikacija mogućeg! Zoran nije samo sećanje, zapravo on je najmanje sećanje. On nam svojom simbolikom pruža pravac kojim ova zemlja mora da ide, ali se u njemu najjasnije vide i sve naše slabosti i potencijali koji na žalost nisu iskorišćeni u najboljoj meri. Zoranovo ubistvo je pucanj na demokratiju, namera da se zaustavi proces demokratizacije i modernizacije društva i korenitih ekonomskih i socijalnih reformi nakon pada režima Slobodana Miloševića – rekao je predsednik Gradskog odbora Demokratske strankeu Nišu Miodrag Stanković.

U saopštenju poslatom novinarima navodi se da „kada govorimo o Zoranu govorimo o časti i integritetu kakav nije viđen poslednjih 75 godina na političkoj sceni ove zemlje. O časti, zato što je uvek izgovarao ono što je verovao, a o integritetu, jer je uvek radio ono što je govorio.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *