Džunić vraćen u zatvor – simulirao pogoršano zdravstveno stanje

Niški advokat, Boban Džunić(49) osumnjičen za prisvajanje oko 2,9 miliona dinara sinoć posle 18,00 časova vraćen je s Kardiovaskularne klinike Kliničkog centra(KC) u zatvorsku jedinicu Kazneno – popravnog zavoda u Nišu.

On je bivši predsednik GO Palilula u Nišu i bivši direktor Elektrodistribucije Niš, a uhapšen je u akciji „Signal“ jer se sumnjiči da je kao predsednik skupštine opštine iz pozicije u budžetu za promotivni materijal prisvojio 2,9 miliona dinara, a da taj materijal nije nikada dostavljen Paliluli.

Stvar je isuviše ozbiljna da bi neko stavljao ruke u vatru zbog njega. Pokušao je da simuliranjem predifarktnog stanja izbegne ćeliju računajući na pomoć partijskih kolega iz SNS. To mu nije prošlo. Posle detaljnoh i svestranog ispitivanja na Klinici za kardiologiju utvrđeno je da nije neophodno da bude zadržan sa čim je računao kada je prijavio da mu je teško. Zato je otpušten s klinike i vraćen u zatvor, kazao je sagovornik iz klinike za list Srpski telegraf, a slična izjava je data i „Večernjim novostima“.

Protiv Džunića je pokrenuta istraga zbog zloupotrebe službenog položaja ali je procurela informacija da se ispituju još neke radnje u kojima se sumnja da je nije domaćinski poslovao.

gradjanin.rs

5 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *