Etno festival igre i pesme „Čuvajmo tradiciju, to je naša budućnost“ u hramu Vaskrsenja Hristovog

Sa blagoslovom njegovog preosveštenstva episkopa niškog Gospodina Arsenija, hram Vaskrsenja Hristovog organizuje Etno festival igre i pesme pod nazivom „Čuvajmo tradiciju, to je naša budućnost“. Festival će se održati u subotu 18. maja, sa početkom u 18 časova, na platou ispred Bogoslovije Svetih Kirila i Metodija.

Hram Vaskrsenja Hristovog organizuje ovaj festival u saradnji sa Folklornim ansamblom narodnih igara i pesama „Mozaik“ iz Niša koji je nedavno obeležio 9 godina rada i postojanja godišnjim koncertom pod nazivom „Kofer uspomena“

„Na Festivalu će se predstaviti folklorni ansambli iz Srbije i dijaspore, udruženja za negovanje tradicije, udruženja starih zanatlija i pevačke grupe“ – navode organizatori festivala.

Ansambl narodnih igara i pesama „Mozaik“ osnovan je 2015. godine kao udruženje građana koje se bavi očuvanjem tradicije, običaja i zapisima naše tradicije. Pri samom ansamblu aktivno rade 6 folklornih grupa koje okupljaju folkloraše uzrasta od 5 do 65 godina. Na svom repertoaru imaju koreografije iz svih krajeva Srbije, pa tako i poseduju dosta delova originalnih nošnji gde postaju polako i pokretni muzej nošnji.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *