Festival radionica za podizanje ekološke svesti i empatije prema životinjama kod dece i mladih

Dečiji kulturi centar Niš organizuje Manifestaciju obeležavanja Dana Planete zemlje i Dana kućnih ljubimaca pod sloganom „Čuvaj – hrani – brani“ u subotu, 27. aprila u niškom parku Čair sa početkom u 11 sati. Organizatori najavljuju i akciju prikupljanja pomoći u vidu hrane i drugih sredstava za napuštene životinje u azilu kao i prigodan edukativni program.

Obeležavanje svetskog dana Planete zemlje i kućnih ljubimaca, kažu organizatori, zamišljeno je kao festival radionica na otvorenom, u parku Čair, u saradnji sa organizacijama grada koje se bave ekologijom, zaštitom životne sredine kao i brigom o životinjama.

„Planirana je i akcija prikupljanja pomoći u vidu hrane i drugih sredstava za napuštene životinje u Azilu, za udruženje za zaštitu životinja „Zoo planet“ kao i prigodan edukativni program. Ovom priliikom Vas pozivamo da svojim učešćem, bilo kao sponzori ili kao promoteri svojih usluga i delatnosti, pomognete našu akciju i uveličate je svojim prisustvom“– navode organizatori.

Cilj ove manifestacije je podizanje ekološke svesti o životnoj sredini kod dece i mladih kao i razvijanje brige i empatije prema životinjama i svetu oko nas.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *