Festival “Stone upon stone” od 15. do 18. aprila

Vrhunski umetnički program sa učesnicima iz Velike Britanije, Norveške, Nemačke, Austrije i Srbije u sali niškog Simfonijskog orkestra i u niškim klubovima i galerijama “Stone upon stone” od 15. do 18. aprila.

plakat-stone

Autorski tim “Stone upon stone” koji vode kompozitor Dejan Ilijić i pesnik Dalibor Popović Pop ima za cilj da ovim Festivalom podigne svest o važnosti neprestane nadogradnje građanskog društva kroz organizovanje ovakvih ili sličnih neelitističkih i nekomercijalnih kulturnih programa.

Premijerno pred niškom publikom umetnici gotovo iz svih krajeva starog kontinenta predstaviće svoja dela.

Izložba crteža “Alban LowSketches from London” u Klubu “Hush Hush” od utorka 14. aprila poslužiće kao uvertira za četiri festivalske večeri koje slede od srede pa do subote. Postavka će biti otvorena do kraja aprila a njen autor, britanski umetnik Alban Low ovekovečiće svojim crtežima učesnike samog Festivala.

Prve festivalske večeri u sredu 15. aprila nastupiće austrijski sastav FRUSTRATIONS, čiju muziku možemo predstaviti kao nju – džez. Drugi učesnik večeri je srpski sastav NAKED koji će publici predstaviti svoj treći studijski album „Nakedonia

U saradnji sa Galerijom savremenih likovnih umetnosti drugog dana festivala u četvrtak 16. aprila u Salonu 77 biće otvorena izložba fotografija “Lica” Miljana Nedeljkovića. Muzički program održaće se u Klubu Fidbek a nastupaće mladi niški sastav THERE i nemački sastav MAJMOON. Muzika i jednog i drugog sastava se svrstava u žanr post-roka.

Treće festivalsko veče u petak 17. aprila održava se u Sali Simfonijskog orkestra u Nišu. Prvi nastupa ALEN ILIJIĆ koji izvodi svoje nove kompozicije za klavir i glas, gitaru i elektroniku, pod nazivom “Red Faces“, sa video instalacijom. Drugi sastav večeri biće niški EYOT.

Četvrtog dana u subotu 18. aprila u Sali Simfonijskog orkestra u Nišu prvi nastupaju gosti iz Norveške, sastav ONE TRICK PONY. Muzika ovog sastava kreće se od liričnih nordijskih melodija do energetskog svinga i eksplozivnih ritmova. Drugi sastav večeri EYEBROW dolazi iz Velike Britanije a njihova muzika predstavlja mešavinu filmske muzike, uticaja trip hopa i bi-bapovskih improvizacija.

Sam kraj festivala rezervisan je za zvuk sa gramofonskih ploča. U džez kafeu Truba na programu POPLOČAVANjE muziku sa vinila biraće Zoran Cekić aka DJ CEKA.

Više informacija o učesnicima možete pronaći na www.stoneuponstone.net

Satnica glavnog programa festivala:

Sreda 15. april – Sala Simfonijskog orkestra Niš

20:00 – FRUSTRATIONS (Austrija)
21:30 – NAKED (Srbija)

Četvrtak 16. april – Klub Feedback

21:00 – THERE. (Srbija)
22:30 – MAJMOON (Nemačka)

Petak 17. april – Sala Simfonijskog orkestra Niš

20:00 – ALEN ILIJIĆ (Srbija)
21:30 – EYOT (Srbija)

Subota 18. april – Sala Simfonijskog orkestra Niš

20:00 – ONE TRICK PONY (Norveška)
21:30 – EYEBROW (Velika Britanija)

Satnica pratećih programa festivala:

Utorak 14. april – Klub HUSH HUSH

19:00 – otvaranje izložbe crteža: Alban Low – Sketches from London

Četvrtak 16. april – Galerija Salon 77

19:00 – otvaranje izložbe fotografija: Miljan Nedeljković – Lica

Subota 18. april – Džez kafe TRUBA

22:00 – POPLOČAVANjEDJ CEKA – muzika sa gramofonskih ploča

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *