Foto vest: Prozori na niškoj skupštini neoprani dve godine – vidite i zašto?

Jedan deo prozora na zgradi gradske uprave u Nišu, u Ulici Nikole Pašića 24 nije opran dve godine, od dana postavljanja odnosno nikad. Ima uprava i dovoljno čistačica, hemijskih sredstava i vode. Ne, nije to razlog.

Prljavi-prozori
Objektivom kroz prljav prozor

Prilikom nabavke prozora pre dve godine, a u okviru adaptacije ove zgrade koja je koštala milione, napravljena je takva nabavka da se prozori ne otvaraju! Rade samo gornji delovi „na kiper“ ili popularnmije nazvani „lufteri“.

prljavi-prozori-1
Objektivom kroz čist prozor

-Kada je adaptirana zgrada pre dve godine, stvarno su klima i grejanje urađeni besprekorno. Ali, nabavka je sročena tako da prvi deo prozora ne može da se otvori, pa čistačice ne mogu da dopru do spoljne strane okvira. Zato se i nakupilo toliko prljavštine sa te spoljne strane. Tu pomažu samo one grupe alpinista što između ostalog peru i prozore, ali i za to bi trebalo raspisati nekakvu javnu nabavku – kaže nam jedan od službenika koga smo zamolili pre desetak dana da snimimo grupu ljudi koja demonstrira ispred Skupštine grada za vreme održavanja sednice.

protest-2
Zgrada gradske uprave Niša

Prema pisanju medija pre dve godine za kompletnu rekonstrukciju ove zgrade, nekadašnjeg Šegrtskog doma, iz budžeta Niša izdvojeno je 100 miliona dinara. Odbornici Skupštine grada su se potrudili da ovo bude samo jedan mali i neprijatan propust za sve koji rade u ovoj zgradi, ali i za građane koji ulaze u kancelarije koje gledaju na Trg Republike.

gradjanin.rs

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *